Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v Želiezovciach: Dôchodca János (73) sa chcel vyrovnať s kopačkami od milenky

Jánosov byt Zobraziť galériu (3)
Jánosov byt (Zdroj: Foto: polícia)

ŽELIEZOVCE - Nitrianski policajti mali v pondelok plné ruky práce. Za poriadne dramatických okolností zachránili 73-ročného dôchodcu Jánosa. Muž sa v Želiezovciach kvôli nešťastnej láske pokúsil skoncovať so svojím životom.

János (73) z Maďarska s povoleným pobytom na Slovensku žil s priateľkou v Želiezovciach. Ako sme zistili, priateľka od neho pred časom odišla a muž nezvládal situáciu. Aj napriek opätovnému dožadovaniu sa žena k mužovi nechcela vrátiť. Láskou zronený dôchodca sa rozhodol pre strašný čin. 

János sa postrelil pred pohostinstvom

Policajti zo Želiezoviec chceli v pondelok krátko pred treťou hodinou ráno skontrolovať vodiča, ktorý sedel za volantom peugeota pri pohostinstve. Keď sa priblížili k autu, zaznel výstrel. "Vodič (73) si spôsobil zranenie hlavy jatočnou pištoľou. Policajti okamžite podali zranenému prvú pomoc a privolali záchrannú službu," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková s tým, že zraneného muža previezli do novozámockej nemocnice.

Dráma v Želiezovciach: Dôchodca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Streľbe predchádzala iná dráma

Policajti o pár hodín po incidente so zbraňou, približne o pol deviatej ráno, nabehli do bytu po požiari. Hasičov privolal okoloidúci poštár, ktorý spozoroval, že z okna sa valí hustý dym. Levickí hasiči zistili, že ku vzniku požiaru niekto dopomohol. Na stole v obývačke bolo totiž niekoľko sviečok. Navyše v kuchyni bol odpojený prívod plynu zo sporáka. Na veľké prekvapenie bol v byte aj 20 litrový otvorený kanister s benzínom. Na prípade je šokujúce, že išlo o Jánosov byt.

Zo situácie vyplýva, že nešťastný muž z bytu, v ktorom nechal zapálené sviečky a unikajúci plyn, odišiel a neskôr si pred pohostinstvom v aute strelil do hlavy.  

Dráma v Želiezovciach: Dôchodca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Vyšetrovateľ PZ vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre zločin všeobecného ohrozenia a prečin ublíženia na zdraví," doplnila policajná hovorkyňa s tým, že okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.               

Viac o téme: DôchodcaDrámaŽeliezovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu