Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvavé vyčíňanie mladíka v kostole: Vošiel dnu a začal strieľať, jednu ženu zabil a 7 zranil

Streľba v Nashville Zobraziť galériu (4)
Streľba v Nashville (Zdroj: SITA/AP/Andrew Nelles/The Tennessean)

NASHVILLE - Maskovaný strelec v americkom Nashville, v štáte Tennessee, zabil jednu ženu a ďalších sedem ľudí zranil. Ako informovali tamojšie úrady, útočníka, ktorý kráčajúc uličkou v kostole mlčky strieľal na ľudí, konfrontoval pomocník a strelec sa v súboji s ním zrejme sám zranil.

Útočníkom je podľa úradov 25-ročný Emanuel Kidega Samson, ktorý žil v meste Murfreesboro a do Spojených štátov prišiel v roku 1996 zo Sudánu. V krajine je legálne. Motív jeho konania nie je známy a polícia sa podľa agentúry AP zatiaľ nevyjadrila ani k niekoľkým zvláštnym statusom, ktoré pred streľbou zverejnil na sociálnej sieti Facebook.

Streľba v Nashville
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Andrew Nelles/The Tennessean)

Hovorca nashvillskej polície Don Aaron uviedol, že útočník zaparkoval na konci bohoslužby pri kostole, cestou dnu zastrelil ženu, ktorá išla k svojmu autu a zadným vchodom vošiel vo budovy, kde pálil z dvoch pištolí a trafil šesť ľudí. V jeho aute neskôr našli aj ďalšie dve strelné zbrane. Zatiaľ podľa Aarona nie je jasné, či rana, ktorú si spôsobil na hrudníku, bola úmyselná.

Samson, ktorého niekoľko hodín po streľbe prepustili z nemocnice, je vo väzbe a polícia sa ho chystá obviniť z vraždy. K tomuto obvineniu by pritom mali podľa vyjadrenia na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter "neskôr pribudnúť ďalšie". V čase streľby bolo v kostole 42 ľudí a všetci zranení sú dospelí, informoval ďalej Aaron. Neďaleké nemocnice ošetrili strelca a ďalších šesť ľudí so strelnými poraneniami a tiež 22-ročného pomocníka, ktorého Samson udrel pištoľou.

Streľba v Nashville
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Andrew Nelles/The Tennessean)

Streľba v Nashville
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Metro Nashville Police Department via AP)

Viac o téme: KostolStreľbaNashvilleTennessiee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu