Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza bitky Paškových synovcov: Vyhrážali sa policajtovi, o osude jedného z nich rozhodne minister

Poškodený pár pred pizzeriou, kde sa incident odohral
Poškodený pár pred pizzeriou, kde sa incident odohral (Zdroj: Foto: mik)

KOŠICE - Škandál, ktorý otriasol koncom uplynulého roka celým Slovenskom, má dohru. Po bitke v košickom bare urobili bývalému predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi jeho traja synovci poriadnu hanbu. Brutálne napadli a zbili ženu aj jej priateľa. Podľa najnovších informácií nechce poškodených v Košiciach kvôli obavám zastupovať žiaden advokát. Iniciatívy sa preto chopil politik Daniel Lipšic (Nova).

“Oslovili ma s tým, že v Košiciach ich odmietli viacerí advokáti zastupovať. Zľakli sa a odôvodňovali to aj vplyvom Pavla Pašku,” povedal pre dennikn.sk Lipšic. Obhajuje štyroch, ktorých napadli bratia Maroš (35), Martin (39) a Branislav Paškovci (41).

Lipšic doplnil, že roky zastupuje kauzy, v ktorých podľa neho došlo k nespravodlivosti. Tento jeho počin, ako sa vyjadril, nesúvisí s blížiacimi sa voľbami. “Celá partia Paškovcov, aj priebeh trestného činu, poukazuje na to, že oni majú pocit, že Košice vlastnia, že to je ich mesto, že si môžu dovoľovať čokoľvek a kdekoľvek. Ja mám na to iný názor,” vysvetlil Lipšic a doplnil, že o arogancii prominentných bratov má hovoriť aj výpoveď zasahujúceho policajta, ktorý uviedol, že počas incidentu Martin Paška vôbec nepočúval výzvy policajta v službe. Bratia mu hrozili, že sa postarajú o to, aby ho vyzliekli z uniformy.

O osude policajta Pašku rozhodne Kaliňák

Incident sa stal 22. novembra 2015 na Hlavnej ulici v Košiciach. Celú situáciu nasnímali mestské kamery. Razom sa rozpútala obrovská medializácia prípadu.

Branislav Paška po incidente skončil na mieste vedúceho oddelenia verejného obstarávania. Riaditeľ košickej univerzitnej nemocnice Milan Maďar ho odvolal z miesta vedúceho. Jeho pracovný pomer sa neskončil, ostal pracovať ako radový zamestnanec.

Martin Paška ukončil po incidente pracovný pomer dohodou, bol technický riaditeľ v košickom bytovom podniku.

O služobnom pomere policajta Maroša Pašku sa ešte nerozhodlo. Jeho nadriadený už spracoval návrh na prepustenie, ktorý už obdržal minister vnútra. O jeho osude by mal minister rozhodnúť v priebehu najbližších dní.

 

 

Viac o téme: BitkaSynovciKošicePavol PaškaPaškovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu