Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žitňanská reaguje na kauzu Paškovcov: Som presvedčená, že skončia pred súdom!

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská je presvedčená, že obvinení Maroš Paška, Branislav Paška a Martin Paška, ktorí sú v príbuzenskom vzťahu s expredsedom NR SR Pavlom Paškom, skončia, a musia skončiť pred súdom.

Ako povedala dnes novinárom, konanie odmietnutím prvostupňového súdu nekončí, pretože o tom bude ešte rozhodovať krajský súd. Hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová v pondelok informovala, že samosudca Okresného súdu Košice I uznesením odmietol obžalobu prokurátora na trojicu obžalovaných bratov P., pretože zistil závažné procesné chyby, najmä, porušenie práva na obhajobu. Prokurátor podal odvolanie voči uzneseniu samosudcu, a tak o veci bude rozhodovať košický krajský súd.

Obvinení Maroš P., Branislav P. a Martin P., ktorí sú v príbuzenskom vzťahu s expredsedom NR SR Pavlom Paškom, boli obžalovaní z trestného činu výtržníctva, prví dvaja navyše aj z trestného činu ublíženia na zdraví. Incident sa stal v októbri minulého roku blízko obchodnému domu Tesco na košickej Hlavnej ulici. Krátko po štvrtej nadránom boli jeho aktérmi na jednej strane bratia P. a na druhej 24-ročný Košičan Ján s 22-ročnou priateľkou Zuzanou, ktorú Branislav P. údajne slovne obťažoval. Na pomoc jej prišiel priateľ a muža odstrčil. Tomu prišli na pomoc jeho bratia. Strhla sa bitka, po ktorej skončil na zemi Ján i Zuzana. Obaja utŕžili údery aj kopance. Zranený bol aj František, Zuzanin strýko, ktorý chcel s partnerkou Editou zabrániť bitiu Jána a pritom utrpel zranenia tváre a zlomeninu nosa.

Viac o téme: Lucia Žitňanská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu