Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jediná spermia ako dôkaz vraždy: Našli ju po 15-tich rokoch!

Obžalovaný Peter a nebohá Eva
Obžalovaný Peter a nebohá Eva (Zdroj: foto: tv joj)

DRIETOMA – Po pätnástich rokoch od desivého skutku, kauza vraždy tehotnej Evy (24) z Drietomy opäť ožíva. Obeť našli ležať nahú v kukuričnom poli. Vrah ženu znásilnil a uškrtil kovovým drôtom. Po dlhých rokoch našli spermiu, ktorá má dosvedčiť, že otrasný čin spáchal dnes už štyridsaťtriročný Peter.

Eva išla v osudný deň 30. júla 1999 do práce na bicykli. Nič netušiacu ju prepadol vrah a zatiahol do kukuričného poľa. Incident sa odohral rýchlo. Muž ju udieral do tváre, vydesená žena za bránila, no spod rúk agresora sa nedokázala vymaniť. Zhodil ju na zem a znásilnil.

Vrah svoj čin dokonal brutálnym spôsobom. Tehotnú ženu uškrtil kovovým drôtom. Ukradol jej aj zlaté šperky, ktoré mala na sebe. Podľa obžaloby skutok spáchal dnes štyridsaťtriročný Peter, ktorému hrozí výnimočný trest.     

Spermia má dokázať vinu

Kauza po rokoch ožíva na trenčianskom súde. Obžalovaný však tvrdí, že je nevinný. "Ja s touto vraždou nemám nič spoločné, dokázal to aj detektor lži," hovorí Peter pre TV Joj. Novozískané dôkazy sú však proti nemu. Expertke sa podarilo po pätnástich rokoch na oblečení zavraždenej Evy nájsť jednu spermiu, ktorej DNA profil sa zhoduje s Petrovým. 

„S odstupom času sa stávajú dôkazy silnejšie a silnejšie, čo by práve pri bilogockých stopách malo byť úplne opačne," hovorí Petrov obhajca. Trvá na tom, že keď kriminalisti niečo nevideli pred pätnástimi rokmi, nemôžu to vidieť ani dnes. Preto také dôkazy považuje za nezákonné. Do prípadu ale vstúpil aj Petrov bývalý spoluväzeň, ktorému sa mal priznať, že Evu zavraždil so slovami: "Urobil som to, ale nedokážu mi to."

Proces s obžalovaným bude pokračovať na budúci mesiac, pred senát sa postavia ďalší svedkovia. Evina rodina je presvedčená, že vrahom bol Peter.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu