Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Začne sa súd so ženou obžalovanou z objednávky vraždy manžela

Obžalovaná Eva
Obžalovaná Eva (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA – Na Špecializovanom trestnom súde by mal v utorok 3. februára začať procesu s podnikateľkou Evou T.–Z., ktorá je obžalovaná z objednávky vraždy manžela Ľudovíta. Evu T.-Z. v auguste minulého roka prepustili z väzby, dôvodom bolo jej tehotenstvo. V septembri žena porodila. V auguste sa pojednávanie nezačalo pre chorobu jedného z členov senátu.

Obžalobu na ženu, ktorá má české občianstvo, súd prijal na verejnom zasadnutí vlani 22. júla. „Skutok, ktorý je mi kladený za vinu, odmietam. Ja som vraždu manžela neplánovala,“ povedala vtedy na súde obžalovaná podnikateľka. Polícia ju zadržala 24. januára minulého roka a 27. januára ju sudca vzal do väzby. S Ľudovítom sa poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri 2013. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala aj trvalý pobyt. 

Podľa vyšetrovateľov a prokuratúry o zavraždenie manžela požiadala kamaráta Martina. Údajne mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo, a tak Martinovi odporučila, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu údajne sľúbila 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii a je korunným svedkom proti 

Eva T.-Z. je obvinená z úkladnej vraždy blízkej osoby v štádiu prípravy so zámerom získať majetkový prospech, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Podnikateľka obvinenie popiera a tvrdí, že je založené na výpovediach svedka, ktorého považuje za nedôveryhodnú osobu. Údajný majetkový prospech ako motív vraždy označila za vykonštruovaný políciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu