Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za tri eurá dvanásť rokov basy: Toto Braňo z Malaciek ešte poriadne oľutuje!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MALACKY - Stálo mu to za to? Záhorák Branislav sa spolu s neznámym kumpánom začiatkom mája rozhodol privyrobiť si veľmi nekalým spôsobom. Ich obeťou sa stal 76-ročný starček, ktorého obrali o všetky peniaze, ktoré mal počas prechádzky Studienkou v peňaženke. Ku ich nešťastiu to však boli iba tri eurá, za ktoré si teraz môžu za mrežami posedieť dlhých 12 rokov.

Vreckár Branislav si spolu s kamarátom v sobotu (4. mája) podvečer vyhliadol na lesnej ceste v Studienke tú najzraniteľnejšiu obeť. Na bezbranného starčeka z Bratislavy  zaútočili zákerne zozadu. "Podľa doterajších zistení sa mali neznámi muži k poškodenému priblížiť zozadu a zo zadného vrecka mu mali vytiahnuť peňaženku," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Preľaknutého dôchodcu po ukoristení lupu navyše zhodili na zem a zbabelo z miesta ušli. Z ulúpenej peňaženky sa však dlho netešili, keď zistili, aký obnos skrýva, do smiechu im zrejme nebolo. "Svojím konaním poškodenému Bratislavčanovi spôsobili škodu 3,-€," dodala Hrašková. Malackí policajti navyše Branislava krátko po lúpeži zadržali a dnes už má na krku obvinenie zo zločinu lúpeže, za ktorý mu hrozí až 12-ročné väzenie.

Nezľahčujúco otrasný čin vreckárov, však treba poznamenať, že možný trest za takúto lúpež sa šplhá až do výšky, aká by sa dala porovnať s niektorými trestmi za zabitie či vraždu v minulosti už odsúdených páchateľov. Braňo a jeho kamarát, ak ho policajti dolapia, tak dostanú poriadne tvrdú príučku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu