Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trapas vreckárok v Prahe: Pokúšali sa uloviť peňaženku... policajtke!

Vreckári skočili rovno do pasce
Vreckári skočili rovno do pasce (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Tomu sa povie smola! Policajtky v centre Prahy dohliadali na bezpečnosť okoloidúcich a striehli na vreckárov, ktorí si robili zálusk na cudzie peňaženky. To však ani len netušili, že im to dve z nich nedobrovoľne uľahčia. Zrejme začínajúce zlodejky doplatili na vlastnú hlúposť, keď siahli po tej najnedostupnejšej koristi.

Trojica kriminalistiek špecializujúca sa na vreckové krádeže práve končila službu v centre Prahy, keď zahliadla dve podozrivé ženy, ako sa pohybujú v blízkosti skupinky turistov a striehnu na ich príručné tašky a kabelky. Keď dvojica zlodejok vošla do obchodu s oblečením, jedna z policajtiek išla za nimi a predstierala, že si vyberá niečo na seba, pričom telefonovala s kolegyňami pred predajňou, píše Policejní deník.

Kriminalistky obe dievčiny sledovali, či sa náhodou nepokúsia olúpiť niektorú zo zákazníčok. Čo nasledovalo potom, ich poriadne prekvapilo. Podozrivá žena si to totiž namierila rovno za telefonujúcou policajtkou, zozadu sa na ňu natlačila a rozopla jej zips na kabelke, odkiaľ sa jej pokúšala ukradnúť peňaženku. Keď kriminalistka zacítila zlodejkinu ruku, strhla sa tak, že obe vreckárky vystrašila a ušli z predajne.

Vonku však už na ne čakali policajtky, ktoré ich zadržali a previezli na políciu, kde ich vyšetrovateľ obvinil z pokusu o krádež. Pri ich vypočúvaní sa zistilo, že ide o 20 a 26-ročné Bulharky. Zavreli ich do policajnej cely a prípad budú riešiť v skrátenom prípravnom konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu