Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Toto je bankomat, ktorý kradne: Peniaze z účtov zmizli aj Košičanom!

Tieto bankomaty zlodeji šikovne upravili Zobraziť galériu (5)
Tieto bankomaty zlodeji šikovne upravili (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Tak tomu sa povie smola! Košičan Ivan je obeťou oboch prerobených bankomatov ČSOB na Slovensku, ktoré „okrádajú“ svojich klientov. Jeden je v Jumbo centre v Košiciach a druhý sa nachádza na Obchodnej ulici v Bratislave.

Tieto bankomaty šikovne zlodeji upravili tak, že pri výbere z nich dokážu načítať údaje z karty aj PIN kód a potom im už nič nebráni, vyťahovať z vášho účtu peniaze. „Z bankomatu v Košiciach som vyberal peniaze asi 10. februára. Na druhý deň som vyberal v Bratislave z bankomatu na Obchodnej ulici. Potom som odletel do Moskvy na služobnú cestu. A v pondelok 18. februára mi z mojej banky volali, že či som v Mexiku, pretože v piatok 16. februára mi dvakrát z môjho účtu stiahli po 180 eur. Obe výbery sa uskutočnili v Mexiku,“ hovorí Ivan. Ten banke potvrdil, že v čase výberu sa v Mexiku nenachádzal, ale už bol doma na Slovensku. Priletel z druhej strany sveta – z Moskvy. „Moja banka mi sľúbila, že mi peniaze vrátia, keďže som hodnoverne dokázal, že v Mexiku som v tom čase nebol.“

V banke mu tiež poradili, ako sa vyhnúť „zlým“ bankomatom. Ak klient má na výber, tak nech si radšej vyberá peniaze priamo z bankomatov pri banke, ako z voľne stojacich. Tie v bankách sú totiž monitorované non stop kamerou. Ak je s bankomatom už manipulované, tak sa môže klávesnica trocha hýbať ako i tvor na vkladanie kariet. Ak sa vám čokoľvek na bankomate nezdá, máte pocit, že je s ním manipulované, volajte banku, ktorej patrí a vy si svoju hotovosť vyberte radšej inde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu