Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Z vykradnutia bankomatov obvinili tri osoby, škodu odhadujú na 1,6 milióna

Na východe Slovenska sa neznámi páchatelia pokúsili vniknúť do viac ako desiatich bankomatov
Na východe Slovenska sa neznámi páchatelia pokúsili vniknúť do viac ako desiatich bankomatov (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Národná kriminálna agentúra odhalila vykrádačov bankomatov na východe Slovenska, informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Vyšetrovateľ dnes obvinil tri osoby z Košíc a okolia z trestného činu krádeže. Podľa Dobiášovej ide o osoby, ktorým trestná činnosť nie je neznáma a majú s ňou skúsenosti už z minulosti.

Podľa obvinenia tieto osoby vykradli na východnom Slovensku desať bankomatov, čím bankovej spoločnosti spôsobili škodu približne 1,6 milióna eur. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry spracúva podnet na ich väzobné stíhanie. Pre prebiehajúce domové prehliadky a ďalšie procesné úkony polícia neposkytuje viac informácií.

Polícia v piatok 29. marca potvrdila útok na viacero bankomatov na východe Slovenska. Poškodenie trinástich bankomatov Slovenskej sporiteľne potvrdil jej hovorca Štefan Frimmer. Oznámil, že jedenásť bankomatov v Prešovskom kraji a dva v Košickom kraji sú momentálne mimo prevádzky. „Robíme všetko pre to, aby boli čo najskôr funkčné. Klienti môžu zatiaľ na výber hotovosti využiť najbližšie funkčné bankomaty v okolí, prípadne otvorené obchodné miesta banky,“ písalo sa v stanovisku Slovenskej sporiteľne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu