Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Matka utýranej Lucky priviedla na svet 11. dieťa: Simonka pôjde rovno do decáku

Z utýrania Lucky obvinili jej otčima Juraja
Z utýrania Lucky obvinili jej otčima Juraja (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

BRATISLAVA – Alexandra Hrotáková (42), matka Lucky (†5), ktorej mŕtve telíčko našli pred vyše mesiacom zabarikádované v ružinovskom byte, opäť porodila. Po prepuknutí ohavnej kauzy bola dlhé týždne nezvestná, podľa medializovaných informácií sa však nedávno objavila v jednej z bratislavských nemocníc, kde priviedla na svet svoje už 11. dieťa. S dievčatkom, ktorému dala meno Simonka, sa ale bude musieť čoskoro rozlúčiť, novorodeniatko skončí v dojčenskom ústave.

Ostro sledovaný prípad utýraného dievčatka z Ružinova v septembri otriasol celým Slovenskom. Po tom, čo Lucku zrejme na smrť utýral nevlastný otec Juraj, manželia jej telíčko tri roky ukrývali v byte na Koceľovej 6. Vo vedľajšej izbe pritom vychovávali spoločnú dcérku Sašku, ktorá o otrasnej smrti nevlastnej sestričky zrejme ani netušila. Mnohonásobná matka Alexandra, ktorá bola po prepuknutí ohavnej kauzy v siedmom mesiaci tehotenstva, nedávno priviedla na svet ďalšie dieťa – Simonku.

Alexandra chce na hrozivé obdobie života zabudnúť a teší sa na nový začiatok. Na Lucku, o ktorú mala prísť rukami manžela, nikdy nezabudne a o svoje deti sa chce príkladne postarať. S novorodenou Simonkou si hodlá nájsť bývanie aj prácu, aby dokázala, že vie byť dobrou matkou. Bojovať chce aj o Sašku, ktorú po prevalení prípadu umiestnili do pestúnskej starostlivosti.

Na dokonalú rodinu však bude musieť zrejme zabudnúť. Podľa medializovaných informácií z nemocnice putovala rovno do rúk polície. "Poverený príslušník so 42-ročnou Alexandrou H. včera (23. októbra pozn. red.) vykonal potrebné procesné úkony a oboznámil ju s uznesením o vznesení obvinenia vo veci spáchania prečinu podvodu a prečinu neoprávneného zásahu do práv k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru," uviedla pre Tv Markíza policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Hrozí jej, že za mrežami strávi 2 roky.

Muži zákona od ženy zrejme žiadali vysvetlenie k šokujúcim informáciám, ktoré sa po prevalení kauzy objavili v médiách. Alexandra totiž spolu s manželom aj po smrti Lucky naďalej poberala sociálne dávky. Aj keď bolo dievčatko už dávno mŕtve, matka ho údajne niekoľkokrát nezmyselne prepoisťovala, aby tak kryla jej náhlu smrť.

Alexandra zatiaľ v prípade figuruje ako poškodená. Zo zabitia Lucky obvinili jej manžela Juraja, ktorý momentálne vo vyšetrovacej väzbe čaká na rozsudok. Týrať mal aj manželku, ktorú vraj násilím donútil, aby o smrti dcérky mlčala.  Ak by mu utýranie 5-ročného dievčatka dokázali, hrozilo by mu 12 rokov za mrežami.

V prípade, ktorý šokoval verejnosť, bolo takisto odhalené obrovské zlyhanie pracovníkov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí o otrasných podmienkach v ružinovskom byte vedeli, no mlčali. Lucka tri roky nechýbala úradom, no ani v škole a u lekára. Za chybu na ústredí padlo už aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu