Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pred domom hrôzy: Google zachytil Sašku (3), ktorej sestričku skrývali mŕtvu tri roky!

Matka zrejme so Saškou práve plánovala ísť žobrať Zobraziť galériu (3)
Matka zrejme so Saškou práve plánovala ísť žobrať (Zdroj: google)

BRATISLAVA – Google záber spred bytovky na Koceľovej 6 pripomína rodinnú idylku – dievčatko vychádzajúce z vchodu a za ním zrejme milujúca mamička alebo otecko tlačí kočík. Realita je však šokujúca. Na fotografii je totiž Saška (3), sestrička Lucky (†5), ktorej mŕtve telíčko v tom čase ležalo už tretí rok v jednej z izieb bytu na treťom poschodí.

Autá spoločnosti Google, ktoré v jarných mesiacoch monitorovali zákutia Slovenska, odhalili už naozaj hocičo. Kúsok, ktorý sa im podaril na jednej z ulíc bratislavského Ružinova, však berie dych. Záber na bytovku na Koceľovej 6 odhaľuje pozadie kauzy, ktorá v septembri otriasla celým Slovenskom. Pred vchodom stojí malá blondínka Saška Hrotáková, ktorej rodičia tri roky v byte skrývali mŕtve telíčko jej sestričky Lucky.

 

Ďalší záber zachytáva rozbité okno do izby, kde ležala mŕtvolka
Zobraziť galériu (3)
Ďalší záber zachytáva rozbité okno do izby, kde ležala mŕtvolka  (Zdroj: google)

 

Aj keď na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že zábery zachytávajú úplne obyčajnú milujúcu rodinu, realita je krutá. Fotografie pochádzajú z  obdobia, keď už Lucka bola po smrti a jej mŕtve telíčko ležalo zahádzané vecami v jednej z izieb bytu na treťom pochodí. Bolo mŕtve už niekoľko desiatok mesiacov, podľa doterajších zistení od septembra 2009,“ povedala vtedy bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Manželia Juraj a Alexandra mŕtvolku ukrývali v chátrajúcom byte plnom odpadkov a injekčných striekačiek. Vo vedľajšej izbe pritom vychovávali druhú dcérku Sašku, ktorá sa narodila práve v čase, keď jej sestrička ohavným spôsobom prišla o život. V oranžovom kočíku, ktorý vidieť na zábere, vozila matka Sašku pred kostol, kde zvykla žobrať.

 

Saška vyrastala v otrasných podmienkach
Zobraziť galériu (3)
Saška vyrastala v otrasných podmienkach  (Zdroj: Facebook)

 

Keď pár mesiacov na to prepukla desivá pravda a mŕtvolku Lucky v byte objavili, blondínka Saška putovala najprv do nemocnice a následne do detského domova. Tam sa má nachádzať aj ďalších 8 Alexandriných detí, o ktoré sa nedokázala postarať. To, že Street View naozaj zachytáva malú Sašku, potvrdil pre denník Plus jeden deň jeden zo susedov.

Lucku Luknárovú našli v utorok (18. septembra) v byte na Koceľovej 6 v bratislavskom Ružinove po tom, ako bol vydaný zatykač na manželov Hrotákovcov, ktorí byt neoprávnene užívali. Polícia vtedy v jednej z izieb našla mŕtve telíčko 5-ročného dievčatka, ktoré tam rodičia skrývali asi tri roky.

Z utýrania na smrť bol obvinený jej otčim Juraj Hroták, ktorý svoj čin oľutoval, no k zabitiu nevlastnej dcérky sa zatiaľ nepriznal. "Dievčatko mal muž niekoľkokrát zbiť aj za prítomnosti matky, zakazoval mu jesť. Pri pokusoch matky ubrániť si dieťa mal obvinený matku napadnúť a zbiť," uviedla hovorkyňa Kurucová.

Matku Alexandru obvinili z podvodu, keď tri roky po smrti Lucky naďalej poberala sociálne dávky. Druhé z obvinení má na krku zrejme za vlámanie, ktoré podnikla pred vyše mesiacom do zapečateného bytu hrôzy, kde sa chcela vtedy ešte tehotná žena ukryť pred zimou. Počas vyšetrovania ohavného prípadu Alexandra porodila 11. dieťa, ktoré tak, ako ostatné, putovalo do domova. Z nemocnice ju previezli rovno za mreže.

V prípade, ktorý šokoval verejnosť, bolo takisto odhalené obrovské zlyhanie pracovníkov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí o otrasných podmienkach v ružinovskom byte vedeli, no mlčali. Lucka tri roky nechýbala úradom, no ani v škole a u lekára. Za chybu na ústredí padlo už aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu