Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Spoveď otca Lucky (†5) utýranej na smrť: Telo dievčatka skrývali v mrazničke!

Lucku mal v tejto bytovke o život pripraviť otčim Juraj
Lucku mal v tejto bytovke o život pripraviť otčim Juraj (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

BRATISLAVA – To, že Juraj Hroták (32) spolu s manželkou Alexandrou (42) tri roky tajili smrť svojej dcérky Lucky (†5), ani zďaleka nie je všetko z búrlivého života krkavčích rodičov. Strastiplný boj s neľudskými podmienkami, v ktorých dievčatko vyrastalo, ale aj drogy a týranie boli súčasťou ich každodenného stereotypu. Zarážajúce fakty z pozadia ohavného prípadu z bratislavského Ružinova odhalil Luckin biologický otec Milan Luknár (41), ktorého spoveď priniesol týždenník Život.

Milan Luknár, otec dievčatka, ktoré prišlo o život tým najohavnejším spôsobom, len ťažko hľadá slová pri spomienke na tyrana Juraja. Neskôr však prišiel na to správne – "beštia v ľudskej koži". Odkazuje mu len jediné: „Život Lucke už nič nevráti, ale jedno je isté, Hroták skape!“ O tom, že Juraj je poriadny grázel, nepochyboval už pri prvom stretnutí. „Feťáka“, ako ho nazval, pritom ku svojej bývalej družke Alexandre priviedol on sám.

Žena mu ušla s mladším

Milan s tehotnou družkou spočiatku býval u rodičov, no keď prišla na svet malá Lucka, presťahovali sa do garsónky na Račianskom mýte. Tam jedného dňa doviedol aj Juraja. Vtedy ešte ani netušil, že to bola osudová chyba. Poznal ho z ulice, spájali ich drogy, ktorým obaja holdovali, a tak sa nad ním zľutoval. Avšak raz, keď sa vrátil z práce do malej garsónky, po Jurajovi, ani po Alexandre s Luckou nebolo ani stopy. Milan pochopil, že žena mu ušla s mladším.

Alexandru sa pokúšal hľadať, hlavne kvôli malej, o pomoc pritom žiadal aj políciu. Muži zákona mu však vraj veľmi nepomohli. Odkázali, že ak ženu s Jurajom uvidí, má im dať vedieť. Po neúnavnom prehľadávaní sa Milanovi nakoniec na ukrývajúcich sa milencov podarilo naraziť. Žili v polorozpadnutej chatrči v Devínskej Novej Vsi bez plynu a elektriny. Milan sa neovládol a Juraja zmlátil, malú Lucku schmatol a z otrasných podmienok ju chcel zachrániť. Alexandra však naňho zavolala políciu a tí Lucku vrátili matke.

Mŕtve telíčko skrývali v mrazničke

Odvtedy Milan o svojich dievčatách nepočul, až doteraz. O prípade z bytu hrôzy dokonca prezradil ďalšiu šokujúcu skutočnosť. Rozkladajúce sa telíčko manželia údajne neukrývali iba v posteli. „Vraj ju mali v mrazničke, kým ich neodpojili od elektriny!“ povedal zhrozene biologický otec. O tom, že sa udialo niečo hrozné sa dozvedel od brata a medializované informácie, ktoré šokovali Slovensko, mu to len potvrdili. Jeho dcérka je mŕtva. Zatiaľ ho však nik v súvislosti s jej úmrtím nezháňal. Na pohreb vraj nemá, tak ako naň nemá zrejme ani Alexandra. O pochovanie Luckinho telíčka sa tak zrejme postará obec.

Ďalších päť detí v detskom domove

Alexandra vyrastala v jednom zo starých tehlových domov v košickej Šaci, kde údajne s Jurajom tiež nejaký čas bývala. Tamojší obyvatelia však na „rodinku“ v dobrom nespomínajú. S menom tyrana Juraja sa im spájajú len hanlivé slová. Bývalí susedia dokonca prezradili, že Alexandra mala okrem Lucky asi päť ďalších detí. Tie sú však vraj rozmiestnené po detských domovoch. Okrem nich má jedno aj s Jurajom, Sašku, ktorá v byte hrôzy vyrastala spolu s mŕtvou sestričkou. Po zásahu polície skončila v rukách lekárov, odkiaľ putovala taktiež do domova.

Juraja Hrotáka už obvinili z utýrania nevlastnej dcérky Lucky, za čo mu hrozí 15 rokov a momentálne sedí vo vyšetrovacej väzbe. Počas prvého pojednávania svoj čin oľutoval a snažil sa ho ospravedlniť závislosťou na drogách. Jeho manželka Alexandra v prípade naďalej figuruje ako poškodená. Juraj ju totiž mal k skrývaniu mŕtveho telíčka prinútiť a takisto aj týrať. V poslednom čase sa však na povrch dostali informácie, že dievčatko mala biť aj ona, no odvtedy ako ju polícia prvýkrát vypočula, zmizla bez stopy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu