Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pohreb utýranej Lucky (†5) z bytu hrôzy: Rodičia sa na ňu vykašlali, pomáhajú cudzí

Lucka bude mať dôstojný pohreb, aký si zaslúži
Lucka bude mať dôstojný pohreb, aký si zaslúži (Zdroj: Martin Olexy, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Luckino mŕtve telo našli v ružinovskom byte hrôzy ešte v septembri. Vyšetrovanie hrôzostrašného prípadu však dlhé mesiace nedovoľovalo s telom dievčatka manipulovať a dôstojný pohreb tak bol v nedohľadne. Poslednú rozlúčku s blonďavým anjelikom odďaľoval aj nezáujem rodičov, ktorí sa aj po otrasnej smrti na dcérku vykašlali. Našli sa však cudzí, no dobrí ľudia, ktorých jej zdrvujúci príbeh nenechal chladnými a rozhodli sa pomôcť. Vďaka nim bude dievčatko so všetkou dôstojnosťou pochované už čoskoro. Informácie priniesla Tv JOJ.

Prípad utýraného dievčatka, ktorého telo našli v septembri 2012 v jednom z ružinovských bytov zahádzané vecami, otriasol celým Slovenskom. To, že príbeh hroznej smrti len 5-ročného dievčatka chytil za srdce nejedného Slováka, dokazuje nezištná pomoc, s ktorou sa po správe, že dievčatko nemá kto dôstojne pochovať, roztrhlo vrece.

Keďže rodičia sa o Lucku nezaujímajú ani po smrti, osud jej poslednej cesty vzali do rúk cudzí, no dobrosrdeční ľudia. Rozhodli sa nezištne pomôcť a dievčatku na poslednú rozlúčku zaobstarali bielu truhličku, krásne šaty, kvety aj pomníček. Aj keď posledné zbohom Lucke neprídu dať jej najbližší, neznámi ľudia sa postarali aspoň o to, že bude pochovaná so všetkou dôstojnosťou.

Posledné miesto odpočinku utýraného dievčatka bude zrejme na ružinovskom cintoríne, kde ho budete môcť nájsť podľa veku aj podobizne, ktorá by mala zdobiť jej pomníček. Pohreb by sa mal konať po Veľkej noci, dokedy už bude na poslednú rozlúčku s Luckou všetko pripravené.

Manželia mŕtve telíčko Lucky skrývali roky

Lucku Luknárovú našli v byte na Koceľovej 6 v bratislavskom Ružinove 18. septembra 2012 po tom, ako bol vydaný zatykač na manželov Hrotákovcov, ktorí byt neoprávnene užívali. Polícia vtedy v jednej z izieb našla mŕtve telíčko 5-ročného dievčatka, ktoré tam rodičia skrývali asi tri roky. Z utýrania na smrť bol obvinený jej otčim Juraj Hroták, ktorý svoj čin oľutoval, no k zabitiu nevlastnej dcérky sa zatiaľ nepriznal.

Matku Alexandru obvinili z podvodu, keď tri roky po smrti Lucky naďalej poberala sociálne dávky. Druhé z obvinení má na krku zrejme za vlámanie do bytu hrôzy, kde sa chcela ukryť pred smrťou. Počas vyšetrovania ohavného prípadu Alexandra porodila 11. dieťa, ktoré tak, ako ostatné, putovalo do domova. Z nemocnice ju previezli rovno za mreže.

V prípade, ktorý šokoval verejnosť, bolo takisto odhalené obrovské zlyhanie pracovníkov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí o otrasných podmienkach v ružinovskom byte vedeli, no mlčali. Lucka tri roky nechýbala úradom, no ani v škole a u lekára. Za chybu na ústredí padlo už aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu