Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Reklamné pútače obsahujú tajnú správu: Vďaka unikátnej technológii ju vidia len deti!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Reklama, ktorá môže deti zachrániť pred týraním! Španielska nadácia Pomoc deťom a dospievajúcim v núdzi (ANAR) spustila citylightovú kampaň, ktorá v rovnakom čase ukazuje deťom iný obraz ako dospelým, potenciálnym tyranom.

 

Tajomstvo reklamy je prosté. Spočíva totiž v tom, z akého uhla sa na citylight pozeráte. Z pohľadu dospelého, resp. vyššieho ako cca 1,25 metra reklamná vitrína zobrazuje smutného chlapca a nápis: „Niekedy násilie na deťoch vidia len deti, ktoré ním trpia.“

Takto plagát vidia dospelí.
Zobraziť galériu (3)
Takto plagát vidia dospelí.  (Zdroj: YouTube)

Keď sa však na plagát na zastávke pozerá dieťa, zbadá na chlapcovej tvári modriny a rozrazenú peru. Zároveň len z pohľadu malého tvora je vidieť aj nápis: „Keď ti niekto ubližuje, zavolaj nám a my ti pomôžeme,“ pričom vedľa je uvedené telefónne číslo na nadáciu.

Pri tejto kampani sa ráta s tým, že týrané dieťa sa na verejnosti pohybuje v sprievode dospelého – agresora. Kúzlo spočíva v použití rôznych vrstiev tzv. šošovkovitého efektu. Takáto reklama má deťom dodať odvahu, aj keď tyran stojí priamo vedľa nich.

A takto deti.
Zobraziť galériu (3)
A takto deti.  (Zdroj: YouTube)

Ušľachtilá myšlienka podať deťom v núdzi pomocnú ruku však zároveň otvára priestor pre obchodníkov a tak je len otázkou času, kedy podobné praktiky zamerané na deti nezačnú využívať práve hračkárske firmy, aby zasiahli svoju cieľovú skupinu bez toho, aby si to všimli dospelí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu