Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mičevovo hnutie vyzýva Zuzanu Čaputovú, aby sa dištancovala od kampane PS/Spolu

Stanislav Mičev
Stanislav Mičev (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Strana Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby, ktorej lídrom je riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislav Mičev, dnes vyzvala prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby sa dištancovala od kampane PS/Spolu.

Prezidentský úrad má byť nezávislý a prezidentka má slúžiť všetkým občanom bez rozdielu. Koalícia Progresívne Slovensko – Spolu použila fotografiu prezidentky Zuzany Čaputovej ako súčasť svojho úspechu, čo vyvoláva dojem, že pani prezidentka kandidovala do prezidentských volieb ako kandidát strany Progresívne Slovensko.

Takto vedenú politickú kampaň zo strany koalície Progresívne Slovensko – Spolu považujeme za amorálnu a zasahujúcu do prezidentského úradu. Myslíme si, že pani prezidentka o tom nevedela, preto sme dnes vyzvali pani prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa dištancovala od takto vedenej kampane a žiadala stiahnutie svojej fotografie z volebných materiálov koalície Progresívne Slovensko – Spolu:

Vážená pani prezidentka Čaputová, dovoľte nám, aby sme v mene strany Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby vyslovili ostrý nesúhlas so zneužitím vašej osoby v politickej kampani. Koalícia Progresívne Slovensko – Spolu použila vašu fotku ako súčasť ich politického portfólia, vyzývajúc k voľbe práve tejto koalície. Pokiaľ je nám známe, do prezidentských volieb ste vstupovali ako nezávislá kandidátka. Tak isto deklarujete, že chcete byť prezidentkou všetkých občanov tohto štátu.

Preto pokladáme za neprípustné, aby Vaše meno a úrad boli účelovo zneužívané jednou politickou koalíciou. Sme presvedčení, že sa tak stalo bez Vášho súhlasu a dúfame, že sa budete od tejto kampane dištancovať.

Viac o téme: Zuzana ČaputováPS/SpoluSolidarita – Hnutie pracujúcej chudoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu