Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známy herec bol na dne, teraz... Nekonečný aplauz v Benátkach! Aha, ako sa rozplakal

Brendan Fraser na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach Zobraziť galériu (10)
Brendan Fraser na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Bude z toho jeden jeden z najväčších comebackov filmovej histórie? Hercovi Brendanovi Fraserovi (53) ležal na prelome tisícročí pri nohách celý Hollywood. Viaceré udalosti však mali za následok, že sa stiahol do úzadia. Momentálne ale hlási veľkolepý návrat a diváci ho na filmovom festivale v Benátkach odmenili standing ovation, počas ktorého sa od dojatia rozplakal.

Brandon Frasor mal svoju kariéru rozbehnutú spôsobom, ktorý mu závidel nejeden z jeho kolegov. Preslávil sa vo filmovej sérii Múmia, ktorá ho vystrelila medzi najžiadanejších hercov Hollywoodu. Okrem toho si ho môžu diváci pamätať aj z filmov Zmulva s diablom či Cesta do stredu zeme. 

Brendan Fraser
Zobraziť galériu (10)
Brendan Fraser  (Zdroj: Universal pictures)

Po veľkých úspechoch sa však z filmového sveta vytratil. Podľa jeho slov za to mohli časté zranenia pri natáčaní, keďže väčšinu nebezpečných scén robil sám. V roku 2003 potom obvinil bývalého šéfa Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov - Philipa Berka zo sexuálneho napadnutia. Odvtedy podľa jeho slov výrazne klesol počet ponúk a dostal sa na takzvaný blacklist hercov, s ktorými nechceli mať filmové štúdia nič spoločné.

Brandon však ešte nepovedal posledné slovo. V nedávnych mesiacoch dostal viacero zaujímavých ponúk. Už budúci rok sa objaví v krimidráme Killers od the Flower Moon, kde si zahrá po boku Roberta De Nira alebo Leonarda DiCapria.

Momentálne sa teší skvelým recenziám aj dráma The Whale, v ktorej si zahral učiteľa litaratúry Charlieho, ktorý je extrémne obézny. Vo filme sa rieši aj komplikovaný vzťah s jeho dcérou Ellie, ktorú nevidel odvtedy, ako opustil svoju rodinu. Ako informuje magazín Deadline, Brandom o tejto úlohe povedal: „Je to najväčšia výzva mojej hereckej kariéry. Charlie je ten najheroickejší muž, akého som kedy hral, pretože má superschopnosť dostať z ľudí to najlepšie. V tom celom procese je on sám na svojej vlastnej ceste za spásou." 

Ďalej porozprával aj o náročnom natáčaní, keďže jeho maska, ktorá z neho vytvorila takto obézneho človeka, vážila niekoľko kíl. „Na konci dňa som niekedy pociťoval závraty. Keď mi to dali dole, cítil som sa oveľa lepšie. Po tomto mám veľké uznanie pre ľudí, ktorí musia žiť v takýchto telách. Človek musí byť na to nesmierne silný, fyzicky aj psychicky," doplnil Brendan.


Brendan Fraser vo filme The Whale
Zobraziť galériu (10)
Brendan Fraser vo filme The Whale  (Zdroj: SITA)

Film mal svoju premiéru aj na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. Po skončení premietania zožal umelec 6-minútový standing ovation, ktorý Brandona rozplakal. Dôvodov na radosť má hneď niekoľko, keďže sa už teraz hovorí, že by sa hercovi mala ujsť nominácia na Oscara.

 

Viac o téme: Brendan Fraser
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu