Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slávnemu spevákovi (55) hrozí 25 ROKOV basy NATVRDO: Takto sa chce vyhnúť trestu!

R. Kelly sa dnes dozvie výšku svojho trestu. Zobraziť galériu (2)
R. Kelly sa dnes dozvie výšku svojho trestu. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Celý svet dnes čaká na rozhodnutie sudkyne Ann Donnelly (63) v ostrosledovanom procese s R&B hviezdou R. Kellym (55). Ten je obvinený okrem iného z vydierania a sexuálneho zneužívania mladých a maloletých žien. Dnes by sa malo o všetkom rozhodnúť - spevákovi hrozí až 25 rokov väzenia. No jeho právnici žiadajú maximálne 10 rokov. Takto sa snažia sudkyňu obmäkčiť!

Robert Sylvester Kelly, známy pod umeleckým menom R.Kelly, sedí za mrežami od svojho zadržania v lete roku 2019. Minulý rok v septembri bol spevák uznaný vinným vo všetkých deviatich bodov obžaloby v prípade, ktorý zahŕňa okrem iného vydieranie a sexuálne zneužívanie mladých a maloletých žien. Odvtedy v cele čaká na svoj trest. 

Ten by sudkyňa Ann Donnelly mala oznámiť už dnes. Obžaloba navrhuje pre speváka hitu I Believe I Can Fly viac ako 25 rokov väzenia a peňažný trest 50 tisíc až 250 tisíc dolárov. Prísny trest požadujú okrem iného kvôli „závažnosti previnenia a potrebe prevencie a ochrany obyvateľov pred ďalšími zločinmi obžalovaného.“ Spevákovi obhajcovia, pochopiteľne, žiadajú výrazne nižší trest. 

R. Kelly
Zobraziť galériu (2)
R. Kelly  (Zdroj: SITA)

A ako nástroj na presvedčenie sudkyne, sa rozhodli využiť R. Kellyho ťažkú minulosť. Sám vraj zažil traumatické detstvo, v rátane ťažkého a dlhotrvajúceho sexuálneho zneužívania, chudobu a násilie. Jeho právnik tvrdí, že jeho staršia sestra a prenajímateľ bytu, kde bývali, ho zneužívali na týždennej báze, čo mohlo prispieť k jeho hypersexualite. 

Či toto sudkyňu presvedčí, je naozaj otázne. Spevákovi obhajcovia sa však oháňajú tým, že 25 rokov natvrdo by preňho v jeho veku znamenalo doživotný trest. Aj preto si myslia, že 10 rokov je absolútne postačujúcich. R. Kellyho proces je však špecifický aj v tom, že naň upozorňuje aj hnutie #MeeToo, ktoré podporuje obrovské množstvo svetových celebrít. 

Viac o téme: R. Kelly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu