Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kráľovná Alžbeta II. (94) vraj končí: Budúci rok odovzdá trón princovi Charlesovi!

Britská kráľovná Alžbeta II. sa podľa experta na kráľovskú rodinu budúci rok vzdá trónu. Zobraziť galériu (5)
Britská kráľovná Alžbeta II. sa podľa experta na kráľovskú rodinu budúci rok vzdá trónu. (Zdroj: TASR/Buckingham Palace via AP)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. (94) sa budúci rok nedobrovoľne vzdá trónu a žezlo prenechá svojmu synovi, princovi Charlesovi (71). Tak predpovedá expert na kráľovskú rodinu. No tvrdí tiež, že ak by to bolo na nej, zostala by kráľovnou až do svojej smrti.

Svoj odhad prezradil expert na kráľovskú rodinu Robert Jobson pre britský program The Royal Beat. Podľa neho by teda Alžbeta II. mala odovzdať trón svojmu synovi Charlesovi do pol roka. „Stále pevne verím, že vo veku 95 rokov odstúpi a prenechá trón Charlesovi,“ vyhlásil spomínaný odborník.

Galéria: Kráľovná Alžbeta II. a princ Phillip

Tvrdí tiež, že kráľovná svoje rozhodnutie učiní s ťažkým srdcom. „Myslím si, že nebude chcieť. Lenže sa dostane do bodu, kedy všetku moc prenechá Charlesovi a ako sa mu potom bude môcť pozrieť do očí a oznámiť mu, že aj tak nebude kráľom?“

Kráľovná Alžbeta II. vo svojich 94 rokoch stále panuje Veľkej Británii.
Zobraziť galériu (5)
Kráľovná Alžbeta II. vo svojich 94 rokoch stále panuje Veľkej Británii.  (Zdroj: SITA/Buckingham Palace via AP)

Svoje 95. narodeniny kráľovná oslávi 21. apríla. Panovať začala vo svojich 26 rokoch a aktuálne je na tróne už 68 rokov - je tak najdlhšie vládnucou panovníčkou. Alžbeta II. sa od marca kvôli pandémii koronavírusu zdržiavala na hrade Windsor, no napriek tomu sa svojich kráľovských povinností nevzdala. 

Mnohí, vrátane princa Charlesa, očakávali, že kráľovná sa trónu vzdá už pred 90. rokom jej života. Panuje však naďalej. Jej manžel princ Philip v roku 2017 vo veku 96 rokov odstúpil od svojich kráľovských povinností - podľa jeho vlastných slov sa na všetky tie oficiálne udalosti cítil už príliš starý.

Expert na kráľovskú rodinu očakáva, že kráľovná Alžbeta II. sa do pol roka vzdá trónu v prospech jej syna princa Charlesa.
Zobraziť galériu (5)
Expert na kráľovskú rodinu očakáva, že kráľovná Alžbeta II. sa do pol roka vzdá trónu v prospech jej syna princa Charlesa.

Viac o téme: Alžbeta II.Princ Charles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu