Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO 16-ročný Mercedes Karla Gotta: Inzerát NA PREDAJ… Z tej sumy sa vám zatočí hlava!

Auto Karla Gotta, 16-ročný Mercedes, sa objavil v inzeráte na predaj. Zobraziť galériu (6)
Auto Karla Gotta, 16-ročný Mercedes, sa objavil v inzeráte na predaj. (Zdroj: reezocar)

PRAHA - Včera českým internetom obletela správa, že tmavý Mercedes, ktorý v rokoch 2004 až 2011 vlastnil Maestro Karel Gott (†80), je na predaj. 16-ročné auto s rovnakým výkonom a výbavou sa bežne predáva za sumu okolo 100-tisíc českých korún. Aktuálny majiteľ Slávikovho tátoša sa ho však rozhodol predať ako zberateľský kúsok... A sumu poriadne prestrelil!

Začiatkom týždňa sa na viacerých autobazároch v Čechách aj v Nemecku objavil inzerát s nápisom: „Mercedes-Benz S 500 4Matic! GOTT KAREL!“ Ten mal okamžite upútať všetkých fanúšikov nezabudnuteľného Slávika. V ponuke bolo totiž jeho 16-ročné auto, ktoré Maestrovi slúžilo od roku 2004 do roku 2011. Vtedy limuzínu predal. 

Galéria: Auto Karla Gotta na predaj:

No a nový majiteľ sa rok po smrti Karla Gotta rozhodol vozidla zbaviť. Lenže nie za sumu, v akej sa bežne tento ročník v rovnakej výbave predáva... Nadhodil si minimálne 150-tisíc českých korún. Mercedes bol totiž v ponuke za 649-tisíc českých korún, čo je v prepočte takmer 24-tisíc eur. No ešte v auguste sa  podľa stránky reeezocar.com predával za 30-tisíc eur. 

Inzerát obsahoval aj odfotený technický preukaz vozidla, na ktorom bolo jasne vidieť meno Karla Gotta.
Zobraziť galériu (6)
Inzerát obsahoval aj odfotený technický preukaz vozidla, na ktorom bolo jasne vidieť meno Karla Gotta.  (Zdroj: reezocar)

Inzerát ako dôkaz obsahoval technický preukaz auta s Gottovým menom. Ten prezrádza, že verzia S 500 má päťlitrový zážihový osemvalec s výkonom 225 kW. Disponuje sedemstupňovou automatickou prevodovkou a pohon má na všetkých štyroch kolesách. Okrem toho sa nový majiteľ môže tešiť na automatickú klimatizáciu, CD prehrávač, vyhrievané či dokonca elektricky nastaviteľné sedadlá. 

Toto auto sa na zahraničnej stránke objavilo na predaj za 30 tisíc eur.
Zobraziť galériu (6)
Toto auto sa na zahraničnej stránke objavilo na predaj za 30 tisíc eur.  (Zdroj: reezocar)

Informácia o tom, že auto Zlatého Slávika je na predaj, obletela českými médiami len včera popoludní. A zdá sa, že sa auto hneď aj predalo. Aktuálne by ste český či nemecký inzerát zberateľského kúsku hľadali márne. Buď si teda aktuálny majiteľ predaj rozmyslel alebo sa medzi Čechmi či Nemcami našiel niekto, kto túžil mať v garáži Gottovo auto.

Ako dôkaz, že skutočne ide o auto Karla Gotta, bolo v inzeráte aj niekoľko Maestrových fotiek.
Zobraziť galériu (6)
Ako dôkaz, že skutočne ide o auto Karla Gotta, bolo v inzeráte aj niekoľko Maestrových fotiek.  (Zdroj: reezocar)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu