Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najskôr útek a teraz... rozvod Meghan a Harryho? Zasahuje Buckinghamský palác!

Meghan a Harryho trápi kuriózny problém. Zobraziť galériu (4)
Meghan a Harryho trápi kuriózny problém. (Zdroj: SITA)

USA - Akoby tých problémov nemali už dosť! Odkedy sa princ Harry (35) a jeho manželka Meghan Markle (38) rozhodli vzdať kráľovských povinností, sype sa na nich jedna kauza za druhou. Tá, s ktorou teraz prišla americká CNN, je naozaj kuriózna.

Najnovší problém, ktorý momentálne musí prominentná dvojica riešiť, sa týka ich titulov. Doteraz boli Meghan a Harry oslovovaní ako Jeho a Jej kráľovská výsosť. S tým však už na jar bude koniec a odpadlíkom zostanú len ich tituly vojvoda zo Sussexu a vojvodkyňa zo Sussexu. Tu však vzniká zádrh, na ktorý poukázala televízna stanica CNN.

Galéria: Britský princ Harry a Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu

Rovnakú formu titulu po rozvode totiž prijala napríklad Sarah Fergusonová, z ktorej je teraz vojvodkyňa z Yorku. Podobne to bolo i pri Harryho zosnulej matke, ktorej po rozvode s princom Charlesom zostalo oslovenie Diana, princezná z Walesu. Z titulov zamilovanej dvojice by sa preto mohlo zdať, že spoločný zväzok ukončili.

Keď Meghan a Harry utekali, ešte netušili, koľko problémov ich čaká.
Zobraziť galériu (4)
Keď Meghan a Harry utekali, ešte netušili, koľko problémov ich čaká.  (Zdroj: SITA/Nathan Denette/The Canadian Press via AP, File)

Do celej záležitosti sa preto obul Buckinghamský palác, ktorý vážne uvažuje nad zmenou pravidiel ohľadom formulovania titulov. Na pomoc si prizvali aj heraldikov, aby spoločne vyriešili, ako pár oslovovať, aby bolo jednoznačné, že medzi zaľúbencami nedošlo k manželskému rozvratu.

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu