Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Súd poslal komika Billa Cosbyho za mreže, uznali ho vinného zo sexuálneho útoku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

NORRISTOWN - Súd v americkom meste Norristown v štáte Pensylvánia poslal v utorok na tri až desať rokov do väzenia komika Billa Cosbyho, ktorý bol uznaný za vinného zo sexuálneho útoku na ženu. Informovala o tom agentúra AP.

Cosby si svoj trest odpyká v štátnom nápravnom zariadení. Sudca ho ešte pred vynesením rozsudku označil za sexuálneho predátora, na základe čoho bude do konca života zaregistrovaný ako sexuálny delikvent a bude sa musieť podrobiť liečbe. Cosbyho (81) uznali 26. apríla za vinného zo sexuálneho útoku na ženu.

Cosby bol obžalovaný zo sexuálneho násilia, ku ktorému malo dôjsť v roku 2004. Žalujúcou bola bývalá hráčka basketbalu Andrea Constandová, ktorá obvinila niekdajšiu televíznu hviezdu zo sexuálneho zneužitia. Podobné obvinenia vzniesli voči Billovi Cosbymu v posledných rokoch už desiatky žien. Päť z nich svedčilo proti nemu aj v aktuálnom súdnom procese.

Bill Cosby
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Slocum)

"Nastal čas pre spravodlivosť. Pán Cosby, toto všetko sa vám spätne zrátalo. Prišiel čas," povedal Steven O'Neill, ktorý predtým citoval z vyhlásenia teraz 45-ročnej Constandovej. Cosbyho zločin označil za "veľmi vážny". Constandová uviedla, že Cosby jej vzal "nádherný, mladistvý elán a rozdrvil ho".

Dnešný rozsudok znamená, že Cosby strávi za mrežami najmenej tri roky. Potom bude mať šancu na podmienečné prepustenie. Sudca dnes Cosbymu tiež uložil pokutu vo výške 25.000 dolárov a nariadil mu úhradu súdnych nákladov. Rovnosť pred zákonom podľa sudcu neumožňuje odlišné zaobchádzanie s človekom podľa toho, kým je alebo bol.

Bill Cosby
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Slocum)

William Henry Cosby Jr. je známy najmä zo sitkomu Show Billa Cosbyho. Účinkoval aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).

Viac o téme: VäzbaSúd USABill Cosby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu