Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

DUSNO v Markíze po Kovačičovom vyhlásení: Kolegovia za ním stoja, vedenie okamžite vyvodilo DÔSLEDKY!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: reprofoto TV Markíza)

BRATISLAVA - V nedeľu sme na Topkách informovali o nečakanom závere relácie Na Telo. Michal Kovačič sa po informáciách o neistom osude relácie rozhodol v živom vysielaní prehovoriť o fungovaní spravodajstva. Kolegovia mu na sociálnych sieťach vyjadrili podporu, no vedenie okamžite vyvodilo dôsledky!

Po tom, čo sa na verejnosť dostala informácia, že pokračovanie diskusnej relácie Na Telo je otázne, moderátor Michal Kovačič sa rozhodol využiť priestor živého vysielania a v závere relácie otvorene prehovoril o fungovaní spravodajstva. Po tomto čine mu vyjadrili verejnú podporu mnohí jeho kolegovia. Ich stanovisko na sociálnej sieti Instagram zverejnil Viktor Vincze. 

„Plne podporujeme nášho kolegu Michala Kovačiča v jeho stanovisku, ktoré odprezentoval vo vysielaní poslednej relácie Na Telo a v celom rozsahu za ním stojíme. Považujeme za neakceptovateľné, aby moderátor najúspešnejšej politickej relácie v krajine musel okrem tlakov politikov čeliť aj tlakom vlastného vedenia. Michal Kovačič vytvoril z Na Telo svojiím profesionálnym prístupom najsledovanejšiu politickú reláciu na trhu, jeho zrušenie je preto jednoznačne proti záujmom televízie a teda nás všetkých,“ píše sa v stanovisku zamestnancov TV Markíza. 

„Generálneho riaditeľa Petra Gažíka a riaditeľa Centra spravodajstva a publicistiky Michala Kratochvíla požiadame, aby sa do troch dní písomne zaviazali, ze relácia bude pokračovať v slobodnej dramaturgii a s rovnakým moderátorom aj po letnej prestávke. V opačnom prípade využijeme všetky právne kroky kolektívneho odporu, ktoré nám umožňuje zákon. Platí to, čo sme manažmentu komunikovali už v minulosti - naše kroky nie sú pokusom o boj s vedením, iba snahou o zachovanie slobody spravodajstva Markízy. V minulosti práve ono zohralo klúčovú úlohu vo vývoji slovenskej demokracie a sledujúc dianie v ostatných médiách sa ukazuje, ze naša nezávislosť bude potrebná viac, ako kedykoľvek predtým,“ vyjadrili sa zamestnanci.

Svoje stanovisko vydala už aj samotná televízia. A rozhodla sa okamžite vyvodiť dôsledky. „Televízia Markíza, člen skupiny CME, ako oprávnený vysielateľ a držiteľ príslušných autorizácií, nesie redakčnú zodpovednosť za účinnú kontrolu nad obsahom vysielania. Vzhľadom na skutočnosti, ku ktorým došlo počas vysielania poslednej relácie Na telo v nedeľu 26. mája, v ktorej moderátor zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov v rozpore so zákonom o mediálnych službách a etickým kódexom novinára, preto pristupujeme k okamžitému prerušeniu vysielania relácií Na telo a Na telo PLUS. Vyvodenie dôsledkov za porušenie povinností zo strany zamestnanca je internou záležitosťou TV Markíza,“ vyjadril sa PR manažér televízia Lukáš Kočíšek. 

DUSNO v Markíze po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Viac o téme: Tv MarkízaMichal KovačičNa Telo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu