Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Kovačič v živom vysielaní prehovoril o fungovaní spravodajstva: MARKÍZA REAGUJE

(Zdroj: Reprofoto/Na telo s Michalom Kovačičom)

BRATISLAVA - Len v piatok televízia Markíza avizovala, že bude hľadať vhodnejší formát nedeľnej diskusnej relácie. A v nedeľu v živom vysielaní moderátor Na telo Michal Kovačič prehovoril o tom, že boj o podobu spravodajstva v Markíze prebieha už celé mesiace.

Po tom, čo zaznela informácia, že pokračovanie diskusnej relácie Na telo je otázne, si Michal Kovačič servítku na ústa nedával. V závere nedeľňajšej relácie Na telo si zobral slovo a prehovoril o fungovaní spravodajstva. „No a musím povedať ešte jednu dôležitú vec, ktorá sa týka vysielania Na telo. Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, čelíme tlakom nielen od politikov, ale aj vlastného vedenia,“ šokoval svojimi slovami moderátor.


Televízia Markíza na jeho slová reagovala vyjadrením: „Odmietame akékoľvek obvinenia z cenzúry ako nekorektné a neodôvodnené. TV Markíza vždy prináša objektívne a nezávislé spravodajstvo. Reláciu Na telo sme paradoxne niekoľko týždňov podporovali tým, že sme ju vysielali za uplatnenia inštitútu prázdneho kresla v bezprecedentnom rozsahu, a to napriek bojkotu a dramaturgickým nárokom. Redakcia spravodajstva TV Markíza pracuje v štandardnom režime s fungujúcim editorským procesom a v súlade s profesionálnymi a etickými normami.“

Viac o téme: TV MarkízaMichal Kovačič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu