Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľký ŠKRT pred finále Českého slávika: Vyraďujú hlasy... Veď je 4 roky MŔTVY!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Hudobní anketa Český slávik je u našich západných susedov dlhoročnou tradíciou. Už v piatok sa dozvieme mená tých, ktorí získali od fanúšikov v tomto roku najviac hlasov. Organizátori však, podobne ako minulý rok, narazili na "problém". Musia vyraďovať neplatné hlasy... Česi totiž hlasujú za umelca, ktorý je 4 roky po smrti!

S anketou Český slávik je azda najviac spätý legendárny Karel Gott. Za roky svojej kariéry totiž bodoval v ankete celkovo 42-krát. A hoci zomrel už pred štyrmi rokmi, mnohí fanúšikovia si stoja za názorom, že žiaden lepší spevák v Česku skrátka neexistuje. A tak aj po smrti posielajú hlasy jemu. To je však podľa organizátorov proti pravidlám. 

Veľký ŠKRT pred finále
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Bohdan Kopčák)

Tesne pred finále tak musia situáciu riešiť. „Pre interprétov, ktorí už odišli do hudobného neba, je možné hlasovať iba v roku, v ktorom zomreli. V nasledujúcich rokoch už nemôžu byť do ankety zaradení,“ znie vyjadrenie od organizátorov. K zosnulému spevákovi však majú obrovskú úctu, veď napokon bez neho by Český slávik nebol tým, čím je dnes. 

„Je to rovnaké ako vlani. Tie hlasy mu stále chodia. Budú síce z hlavnej ankety vyradené, ale z úcty k Maestrovi ich zaradíme na záver tabulky a počty zverejníme,“ povedal českému Blesku zdroj zo zákulisia ankety. „Je to také symbolické, že v ankete zostáva,“ dodal. 

Víťazi ankety Český slávik Mattoni 2014 – Lucie Bílá a Karel Gott
Zobraziť galériu (3)
Víťazi ankety Český slávik Mattoni 2014 – Lucie Bílá a Karel Gott  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Karel GottČeský slávik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu