Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česká speváčka bola neverná: Dcéra netuší, kto je jej otcom!

Naďa Urbánková Zobraziť galériu (4)
Naďa Urbánková (Zdroj: ČT)

PRAHA - Speváčka Naďa Urbánková porodila dcéru počas svojho druhého manželstva. V rodnom liste malej Lindy figurovalo meno Jan Nemejovský, ako ale vyšlo neskôr najavo, umelkyňa mala v tom čase aféru s istým lekárom...

Naďa Urbánková sa narodila 30. júna 1939 ako Nadežda Balabánová. Odmalička sa venovala hudbe a spevu. 

Galéria: Naďa Urbánková

Povolaním bola zdravotná sestra, popritom ale účinkovala v ochotníckom divadle. V roku 1959 začala pôsobiť vo Východočeskom divadle v Pardubiciach. S manželom Karlom Urbánkom sa potom presťahovala do Prahy, kde začala pôsobiť ako moderátorka a speváčka. 

V roku 1964 účinkovala vo filme Kdyby tisíc klarinetů a zároveň nastúpila do divadla Semafor. V roku 1969 začala spolupracovať s Country Beatom Jiřího Brabce a stávala sa čoraz populárnejšou speváčkou. V roku 1972 vyhrala Zlatého Slávika. 

Naďa Urbánková
Zobraziť galériu (4)
Naďa Urbánková  (Zdroj: ČT)

Druhým manželom speváčky bol Jan Nemejovský, s ktorým sa narýchlo vzali v Nashville. O tri roky neskôr sa narodila Linda Nemejovská, ktorá je dnes známa pod menom Jana Fabiánová. Nie je však isté, kto je jej otcom. 

„Meno Jan Nemejovský som mala v rodnom liste, ale od mojich 13 rokov som od mamy aj od neho počúvala, že možno nie som jeho,” prezradila Jana pre iDnes. „Keď sa ich vzťah začal rozpadať, maminka sa vraj zamilovala do jedného lekára a mali spolu pomer. A keď som sa narodila, mama mala strašnú radosť, že mám modré oči. Pan Nemejovský je čiernovlasý, hnedooký a mama tiež,” dodala. 

Aj samotný Nemejovský po úmrtí exmanželky Blesku priznal, že netuší, či je Jana naozaj jeho dcéra. Naďa Urbánková bola vydatá aj tretí raz, aj toto manželstvo skončilo rozvodom. Umelkyňa zomrela 3. februára 2023. 

Naďa Urbánková
Zobraziť galériu (4)
Naďa Urbánková  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Naďa Urbánková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu