Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SÚD s obžalovaným Durkáčom (32): Zo smrti kamaráta (†29) OBVINIL MAMU?!

Martin Durkáč sa postavil pred súd. Zobraziť galériu (6)
Martin Durkáč sa postavil pred súd. (Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA/PREŠOV - V stredu krátko po trinástej hodine sa na Okresnom súde v Prešove konalo súdne pojednávanie s hercom Martinom Durkáčom (32). Ten je obžalovaný zo zabitia kamaráta Michala Godára (†29). Umelec prvýkrát vypovedal pred súdom a jeho slová boli šokujúce. Obvinil zo smrti priateľa svoju nebohú mamu?!

Vyštudovaný herec Michal Godár prišiel 23. novembra 2022 do Prešova k Durkáčovi na návštevu. V osudný večer si vraj on, Durkáč a jeho mama užívali príjemný večer a popíjali alkohol. Ráno nato zomrel. Z priateľovej smrti bol obžalovaný herec, ktorý v stredu prvýkrát vypovedal pred súdom. 

„Často sme spolu pili, aj v ten večer. Michal však dostával epileptické záchvaty, ale neviem, čo sa mu mohlo stať. Mňa bolel zub, tak som išiel skôr spať. Michal ešte popíjal s mojou mamou. Ale on pil od rána. Ja som sa zobudil o 6:45 ráno a našiel som ho spať na zemi, ale nebolo mi to zvláštne. Už v minulosti tak spával,“ povedal podľa denníka Nový čas na súde. 

Obžalovaný tiež upozornil na to, že jeho mamu, ktorá s Godárom pila ďalej, polícia nevypočula. „Ja som spal a zobudil som sa na to, ako sa Miško nevie nadýchnuť a následne nato vyvrátil krv. Oživoval som ho. Zomrel mi milovaný človek pod rukami. A hneď nato vás obviňujú zo zabitia,“ povedal Durkáč. Keď v byte zasahovali záchranári, údajne zistili, že mŕtvy má zlomené rebrá.

SÚD s obžalovaným Durkáčom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Ako informuje Plus jeden deň, herec počas svojej výpovede povedal o svojej mame, ktorá medzitým zomrela, že dlho mala sklony k alkoholizmu. Vraj bola agresívna a niekedy aj fyzicky. Spomenul dokonca aj udalosť z rozvodového konania jeho rodičov, keď mal 12 rokov: „Pri hádke chcela otca bodnúť nožom.“ Dodal tiež, že netvrdí, že za smrťou Godára je jeho mama, naznačoval, že mohol zomrieť aj pre problémy s epilepsiou. Súd pojednávanie odročil na január.

SÚD s obžalovaným Durkáčom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Viac o téme: Michal GodárMartin Durkáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu