Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž autom nabúral do čínskeho konzulátu: Bol vyzbrojený nožom a kušou

Muž s autom nabúral do budovy čínskeho konzulátu
Muž s autom nabúral do budovy čínskeho konzulátu (Zdroj: repro foto Youtube/KTVU FOX 2 San Francisco )

SAN FRANCISCO - Muž, ktorý minulý týždeň autom vrazil do budovy čínskeho konzulátu v San Franciscu a následne ho zastrelila polícia, bol vyzbrojený nožom a kušou. Vo štvrtok to uviedla miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Zábery z minulotýždňového incidentu ukazujú, ako sa 31-ročný muž oháňa nožom po tom, ako autom vrazil do vízovej sekcie konzulátu. Ochranka konzulátu podľa polície použila proti útočníkovi obranný sprej. Z videa natočeného telovou kamerou vyplýva, že muž neuposlúchol príkaz policajta, aby si ľahol na zem, a namiesto toho zaútočil nožom. Policajt následne útočníka postrelil a na ochrankárov konzulátu zakričal: "Mali ste mi povedať, že má nôž!"

Šéf miestnej polície William Scott identifikoval útočníka ako čínskeho občana Čanjuana Janga, napísala agentúra Reuters. Muž zraneniam podľahol v nemocnici. Polícia informovala, že na mieste činu našla nôž s 8,9 centimetrovou čepeľou a nabitú kušu so šípmi. Motív útoku nie je známy. Spojené štáty a Čína v reakcii na incident odsúdili násilie voči diplomatickým misiám. V San Franciscu žije veľký počet etnických Číňanov, z ktorých mnohí kritizujú čínsku vládu.

Viac o téme: NehodaNôžKonzulátČínaSan Francisco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu