Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Známy Slovák o pôrode svojej partnerky: 4 papiere plné POŽIADAVIEK a... Skoro porodila v aute!

Johnny Mečoch Zobraziť galériu (4)
Johnny Mečoch (Zdroj: Maarty von B)

BRNO - Tanečník Johnny Mečoch (45) je už vyše týždňa novopečeným oteckom. Jeho partnerka Petra mu porodila synčeka Louigiho. Nezvolili len nezvyčajné meno, ale učaroval im aj zvláštny spôsob pôrodu. Skoro však do nemocnice nestihli prísť!

V máji sme vám priniesli informáciu, že sa z Johnnyho Mečocha stane otec. S partnerkou Petrou o dieťatku snívali roky a nakoniec sa im pošťastilo. Jeho milovaná žena na konci augusta priviedla na svet chlapčeka s menom Louigi, z ktorého sa veľmi tešia.

Zaľúbenci však nezvolili len nezvyčajné meno, ale aj netradičný spôsob pôrodu. „Bol to dlhý proces, no Peťka rodila v Brne v nemocnici, kde sa špecializujú na hypnopôrod. Nechcela rodiť klasickým spôsobom, zvolili sme si hypnopôrod, pretože je to viac späté s prírodou a dieťa sa má priniesť na svet nie v strese,“ prezradil pre Topky.sk Johnny.

Johnny Mečoch s priateľkou Petrou
Zobraziť galériu (4)
Johnny Mečoch s priateľkou Petrou  (Zdroj: Instagram J.M.)

Keďže cestovali až do Brna, skoro do pôrodnice nedorazili včas! „Keď dostala kontrakcie, išli sme do nemocnice a už to vyzeralo aj tak, že porodí na diaľnici v aute a boli sme aj na túto možnosť pripravení. Boli sme pripravení na všetko, lebo nikdy neviete, čo sa môže stať. Našťastie sa nič také nestalo a stihli sme to včas,” vyjadril sa. Tanečník nám prezradil aj to, aké mali s partnerkou špeciálne požiadavky.

„Keďže išlo o hypnopôrod, mali sme štyri A4 plné požiadaviek. Žiadali sme izbu s vaňou, príjemné prostredie, svetlú izbu. Potom, keď porodí, aby jej hneď nezobrali malého a nebrali ho na vyšetrenia, aby mal ihneď kontakt s mamou, to sa volá bonding, čo sú dôležité prvé minúty pre dieťatko po pôrode a podobne. Peťke som tam spravil príjemnú atmosféru, aby sa cítila ako doma, pozapaľoval som jej tam sviečky, pustil príjemnú relaxačnú hudbu a vytvoril som také prostredie, ktoré značí oslavu a očakávanie života. Išlo skôr akoby o rituál a seansu, ako nejaké rezanie a chladné nemocničné prostredie. Tomu sme sa chceli vyvarovať,“ priznal.

Pri pôrode bol celý čas, aj keď sa spočiatku bál, že odpadne. „Bol som pri nej a prežíval to spolu s ňou, aj keď som sa zo začiatku bál, že odpadnem alebo dačo také, povedal som si, že to musím zvládnuť a chcem byť s ňou. Chcem jej byť oporou a dal som to. Neodpadol som,“ zveril sa nám.

Známy Slovák o pôrode
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram J.M.)

Túto techniku odporúča každej žene! „Jednoznačne a rozhodne odporúčam tento typ pôrodu všetkým ženám. Je to niečo celkom iné. A Peťka to zvládla naozaj super. Ono, môžu nastať aj komplikácie, ale v našom prípade, hoci to bol dlhý proces, všetko prebehlo v poriadku a teraz už sme doma aj s malým a užívame si jeden druhého,“ dodal na záver nášho rozhovoru.

A čo je vlastne hypnopôrod?

„Keď budete privádzať svoje dieťatko na svet pomocou techniky hypnopôrodu, nebudete ani v tranze, ani v spánku. Budete pri vedomí a v dobrej nálade — úplne uvoľnená, no pritom budete mať veci pod kontrolou. Po celý čas budete v bdelom stave a budete si uvedomovať sťahy svojho tela i pohyb dieťatka. Zažijete pôrod v atmosfére pokojného uvoľnenia bez strachu, ktorý zabraňuje svalom vášho tela fungovať prirodzene a v súlade s prírodou. V takomto utíšenom stave sa začnú vo vás uvoľňovať endorfíny, prirodzené relaxanciá vášho tela, ktoré nahradia stresové hormóny spôsobujúce zvieranie a bolesť,” uvádza web hypno-porod.sk.

Viac o téme: Johnny Mečoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu