Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Scenár poslednej rozlúčky s Vašom Patejdlom (†68): Zaznejú jeho piesne a... Ďalšie detaily!

Posledná rozlúčka s Vašom Patejdlom prebehne dnes. Zobraziť galériu (2)
Posledná rozlúčka s Vašom Patejdlom prebehne dnes. (Zdroj: TASR)

PRAHA - V sobotu 19. augusta verejnosť šokovala správa o náhlom úmrtí legendárneho slovenského speváka Vaša Patejdla (†68). Dnes sa v Prahe, kde posledné roky žil, koná posledná rozlúčka s obľúbeným umelcom. Počas smútočného obradu zaznejú jeho piesne a... Takéto sú ďalšie detaily zo scenára.

Keď v sobotu 19. augusta médiá obletela správa o smrti Vaša Patejdla, v šoku bolo celé Česko aj Slovensko. Verejnosť totiž netušila, že legendárny spevák bojoval s vážnou chorobou. Až jeho manželka po pár dňoch odhalila, že podľahol „dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia pankreasu“. S chorobou bojoval len 14 dní. 

A dnes o 14:00 sa v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove koná posledná rozlúčka, kde môžu dať umelcovi zbohom nielen jeho najbližší, ale aj fanúšikovia. Pre tých bude v areáli kláštora vyhradený priestor s obrazovkou, odkiaľ budú môcť sledovať celý priebeh rozlúčky naživo. A známe sú už aj prvé detaily zo scenára. 

Odznieť by mali Patejdlove piesne - Voda, čo ma drží nad vodou zaznie v podaní huslistu Pavla Šporcla, skladbu Trištvrte na jeseň odspievajú Andrea Zimányiová a Zuzana Gamboa, na gitare zahrá Juraj Burian. Smútiacim sa prihovoria aj dvaja Vašovi kamaráti - kolega z Elánu Ján Baláž a český moderátor Martin Hrdinka. 

Scenár poslednej rozlúčky s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram V.P.)

Smútoční hostia by mali začať prichádzať o 13:00 a priamo do baziliky sa dostanú len pozvaní. Tí fanúšikovia, ktorí nebudú môcť prísť na pohreb, sa s Patejdlom môžu rozlúčiť formou podpisu do kondolenčnej knihy v Divadle Kalich. Po smútočnom obrade ju presunú do divadelnej pokladnice, kde bude záujemcom k dispozícii od 1. do 9. septembra, uviedlo divadlo na sociálnej sieti Facebook.

"Veľmi ma teší, že sa fanúšikovia môžu môjmu mužovi pokloniť aj v Divadle Kalich, ktoré malo vo Vašovom srdci špeciálne miesto. Práve na tejto scéne začala Vašova česká muzikálová dráha, ktorá neskôr dosiahla svetový úspech," uviedla podľa TASR Patejdlova manželka Miluše.

 

Kondolenční kniha bude po pohřbu Vaša Patejdla k dispozici veřejnosti v našem divadle 💜 Všichni, kdo se chtějí rozloučit...

Posted by Divadlo Kalich on Tuesday, August 29, 2023

 

Viac o téme: Vašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu