Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Manželka Vaša Patejdla (†68) prehovorila: SMRŤ prišla po 14 dňoch... DETAILY poslednej rozlúčky!

Po troch dňoch sa fanúšikom prihovorila manželka Vaša Patejdla. Zobraziť galériu (2)
Po troch dňoch sa fanúšikom prihovorila manželka Vaša Patejdla. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Česko a Slovensko v sobotu šokovala správa o náhlom úmrtí legendárneho slovenského speváka Vaša Patejdla (†68). Ako infomrovali členovia skupiny Elán, umelec zomrel po vážnej chorobe. Až teraz jeho manželka prehovorila a upresnila, aká diagnóza stále jej manžela život. Smrť prišla už po 14 dňoch. A známy je už aj dátum a miesto poslednej rozlúčky!

Keď v sobotu verejnosť obletela správa o náhlom úmrtí Vaša Patejdla, mnohí sa pýtali, čo sa vlastne stalo. O vážnej chorobe slovenskej legendy nikto ani len netušil. Prvé informácie len špekulovali, aká diagnóza ho stála život. Až teraz tri dni po prevalení tragickej správy, sa fanúšikom prihovorila hudobníkova manželka Miluše Patejdlová a všetko uviedla na pravú mieru.

„Dovoľte mi, aby som vám poďakovala všetkým v týchto ťažkých chvíľach, ktoré prežívame po odchode môjho milovaného manžela a otca troch synov - Vaša Patejdla. Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínali nielen na neho samého, ale tiež na to, čo krásnehé za sebou zanechal a navždy tak zostane v našich srdciach,“ uviedla užialená vdova. 

„Verte, že na tak rýchly odchod nebol nikto z nás pripravený,“ pokračovala Miluše s tým, že by rada uviedla niektoré infomrácie na pravú mieru. „Môjho manžela zasiahla nečakane a predovšetkým úplne skryto, veľmi vážna, zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia pankreasu. Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní predtým, než nastal ten osudný deň,“ upresnila Patejdlová.

O jeho vážnej chorobe vraj najprv vedela len ona a jej manžel. Neskôr však nepríjemnú správu oznámili aj jeho trom synom. „Manželovo srdce dotĺklo v skorých ranných hodinách v sobotu 19. augusta 2023. Vašo odišiel obklopený svojimi najbližšími,“ dodala. Na záver ešte poďakovala Vojenskej ústrednej nemocnici, konkrétne Oddelení gastroenterológie, hepatológie a metabolizmu za ich starostlivosť a ľudský prístup. 

Manželka Vaša Patejdla (†68)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

„Posledná rozlúčka sa uskutoční v stredu 30. augusta 2023 od 14:00 v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahově. Vašo si nesmierne vážil svojich priateľov, ale aj fanúšikov a priaznivcov. Možnosť rozlúčiť sa s ním tak bude mať ako jeho najbližšia rodina aj kolegovia, tak aj široká verejnosť, pre ktorú bude vyhradený priestor na nádvorií Strahovského kláštora,“ uviedla Patejdlová.

Viac o téme: Vašo PatejdlMiluše Patejdlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu