Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ján Baláž o smrti Vaša Patejdla (†68): Nebol to blesk z jasného neba... Bol na tom veľmi zle!

Vašo Patejdl a Ján Baláž Zobraziť galériu (2)
Vašo Patejdl a Ján Baláž (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úmrtie hudobníka Vaša Patejdla veľmi ťažko doľahlo na muzikanta Jána Baláža, ktorý s ním spoločne prežil desaťročia.

Dlhoročný člen skupiny Elán, gitarista, spevák a skladateľ Ján Baláž hľadal veľmi ťažko slová, a preto si v rozhovore pre TASR pomohol parafrázou prvých slov z kultovej piesne tejto legendárnej skupiny Voda, čo má drží nad vodou: ´Keby bolo niečo, čo sa ti dá zniesť´.

"Ešte včera podvečer som s ním telefonoval, takže som vedel, že je veľmi zle. Nebol to teda ´blesk z jasného neba´, ale aj tak som z toho hrozne smutný a rozčarovaný. Je to smutné a nespravodlivé, lebo to bol veľmi dobrý človek," povedal Ján Baláž.

Ján Baláž o smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Elánista Ján Baláž poznal Vaša Patejdla od detstva: "Spoznal som ho už predtým, keď sme spolu ešte nehrali. Prežil som s ním celý život, prežili sme toho strašne veľa, my sme žili spolu naplno desaťročia." Spolu s Vašom Patejdlom boli obaja členmi skvelej hudobnej rodiny. "Rodina je, žiaľ, teraz rozdelená. Jeden bude hore, my ešte tu, však nás počká," dodal pre TASR Ján Baláž.

Podľa informácií Topiek bojoval Vašo Patejdl s rakovinou pankreasu. 

Viac o téme: Ján BalážVašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu