Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Turné Fontány pre Zuzanu: Hold pre Vaša Patejdla (†68)... Už je nesmrteľný!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky.sk, archív Elánu)

BRATISLAVA - Práve v deň smrti Vaša Patejdla sa turné muzikálu Fontána pre Zuzanu presunulo do nášho hlavného mesta. V Rači si fenomenálneho skladateľa a hudobníka uctili minútou ticha a nielen ňou...

Muzikál Fontána pre Zuzanu práve podniká letné vystúpenia pod holým nebom. „Viete, keby mi niekto pred štyridsiatimi rokmi povedal, že sa pesničky z Fontány pre Zuzanu stanú veľkými megahitmi, tak by som sa len pousmial. Sú veci, ktoré neviete predvídať a naplánovať, preto som vnútorne šťastný, že ten príbeh a moje piesne prežili celé generácie a majú čo povedať aj dnešnému publiku,” citovala TASR hudobníka a skladateľa Vaša Patejdla v máji.

Dvaja, muzikál Fontána pre Zuzanu (Zdroj: Topky.sk)

Dohromady počas predstavenia odznie asi 30 skladieb. A práve včera večer si mohli tento umelecký zážitok dopriať návštevníci amfiteátru v bratislavskej Rači. Do hlavného mesta tak muzikálové predstavenie doputovalo náhodne práve v deň Patejdlovej smrti. 

Turné Fontány pre Zuzanu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Úvod bol preto venovaný práve jeho osobe. „Tieto piesne sa stali nesmrteľné ako on – autor od dnešného dňa. Budeme si ich stále spievať a tá spomienka nikdy nezanikne. Dnešný koncertný program venujeme predovšetkým jeho pamiatke. Poznali sme sa od roku 1985, bol to vždy skromný, pokorný, milý, dobroprajný klenot,” povedal moderátor Dano Junas. Fenomenálneho skladateľa si všetci prítomní uctili aj minútou ticha. 

Dano Junas na turné Fontány pre Zuzanu: Pocta Vašovi Patejdlovi (†68)! (Zdroj: Topky.sk )

Muzikál zrežíroval Marco Pillo, choreografiu má pod palcom Peter Živner. 

Peter Živner a Marco Pillo
Zobraziť galériu (3)
Peter Živner a Marco Pillo  (Zdroj: Topky.sk)

Ak nie si moja, muzikál Fontána pre Zuzanu (Zdroj: Topky.sk )

Úplný záver večera patril piesni Voda, čo ma drží nad vodou. Tú si s muzikálovými hercami zaspieval celý amfiteáter v stoji a všetci tak spolu vzdali poslednú úctu zosnulému Vašovi Patejdlovi. 

Voda, čo ma drží nad vodou, Fontána pre Zuzanu (Zdroj: Topky.sk)

Viac o téme: Vašo PatejdlFontána pre Zuzanu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu