Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KRUTÝ OSUD Kaprálikovej (†75) dcéry (36): Nešťastie pri pôrode, doživotné následky!

Dušan Kaprálik Zobraziť galériu (3)
Dušan Kaprálik (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Včera ráno opustil tento svet uznávaný slovenský herec Dušan Kaprálik. Zanechal tu 4 dospelé deti. Z prvého manželstva má Martina a Zuzanu a z druhého dvojičky Ondreja a Danku. A práve pri pôrode posledných dvoch menovaných nastali isté komplikácie. Danka má preto doživotné následky. Milovaný otec však o nej stále rozprával s veľkou láskou.

Dušan Kaprálik sa stal hercom náhodou. Vždy mu išla matematika a fyzika, ale aj recitovanie. K prihláške na VŠMU ho dotlačila jeho vtedajšia učiteľka na strednej škole, ktorá v ňom videla veľký potenciál. Skoro sa tam však nedostal kvôli odlomenému zubu.

Nakoniec ho zobrali a stal sa z neho uznávaný slovenský herec. Bol vzorom pre mnohých, dlhé roky vyučoval herectvo a odovzdával svoje skúsenosti mladším generáciám a takisto aj svojim deťom. Hercov z nich však nechcel mať. Jeho láska k umeniu a to, ako o tom rozprával, ich však spoločne priviedli na rovnakú umeleckú dráhu.

KRUTÝ OSUD Kaprálikovej (†75)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Divadlo Nová scéna)

Kaprálik má 4 deti. Z prvého manželstva s Helenou Romančíkovou, ktoré skončilo jej predčasnou smrťou, mu ostali dve deti – Martin a Zuzana. Neskôr sa spoznal so šermiarkou Silviou, ktorá mu priviedla na svet dvojičky. Avšak pri pôrode nastali neočakávané komplikácie. V podcaste Po špičkách opísal, čo sa vlastne stalo.

„Ondro je z dvojičiek, on je ten prvý a potom sa narodila druhá, lekári trošku zbabrali pôrod, Danku pridusili a vznikla jej mozgová obrna. To znamená, že ona má toľko rokov ako on, ale mentálne má asi 5 rokov. A to sa už nikdy nezmení,” vyjadril sa pred 4 mesiacmi s tým, že to nepovažuje za žiadnu tragédiu.

KRUTÝ OSUD Kaprálikovej (†75)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nová scéna)

„Kto si môže dovoliť mať doma lásku 5-ročného dieťaťa v 75-ke. Tá láska je nekonečná, nie je predstieraná, je skutočná, že jej musíte vždy zaviazať topánky, pretože to si nedokáže, tú motoriku nemá. To je malá daň za tú lásku, to je nič,” povedal plný lásky.

„Ja to neberiem ako nič strašne tragické, stalo sa to, je to tak, môžem s tým niečo robiť? Nemôžem. Čo ostáva? Láska a krásny vzťah, ja som schopný urobiť všetko pre to, aby bola ona šťastná,” dodal na záver dojímavo.

Viac o téme: Dušan Kaprálik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu