Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Známu Slovenku zasiahla smrť bábätka: Toto si myslí o DOMÁCICH PÔRODOCH!

Kristína Krajčírová Zobraziť galériu (2)
Kristína Krajčírová (Zdroj: Instagram K.K.)

BRATISLAVA - V týchto dňoch mnohých šokovala správa o Češke, ktorá neposlúchla odporúčania lekára. Miesto cisárskeho rezu zvolila domáci pôrod a bábätko, bohužiaľ, neprežilo. Táto informácia zasiahla aj Miss Slovensko 2012 Kristínu Krajčírovú, ktorá sa pred necelým rokom sama stala mamou.

Téma pôrodov a prístupu, aký sa uplatňuje v nemocniciach, je často diskutovaná a mnohé ženy volajú po zmenách. Želali by si prirodzenejšiu cestu k narodeniu bábätka, viacero alternatív, ako sa dá rodiť a mnoho ďalšieho. 

Mnohé preferujú aj domáci pôrod. Veľká skupina žien si však stále uvedomuje, že aj keď zdravotníctvo nie je bezchybné, v prípade komplikácií je v pôrodnici okamžite prístupná potrebná pomoc. To však evidentne podcenila istá Češka. Tá sa aj napriek odporúčaniu na cisársky rez rozhodla priviesť dieťa na svet doma. 

 

Správe o tom, že bábätko domáci pôrod neprežilo, vyvolala obrovský smútok v mnohých matkách. O svoje pocity sa podelila aj bývalá miss Kristína Krajčírová. „Viem, že na to má každá žena iný názor, ale ja keď som rodila, ja som proste povedala, že čokoľvek sa stane, ja budem veriť tomu lekárovi. On bude vedieť, keby malo ísť k cisárskemu rezu, ja som nebola absolútne proti ničomu, lebo je to špecialista, prečo by som mu nemala veriť?” prezentovala svoj názor na sieti Instagram. 


„Mňa toto strašne zasiahlo, táto správa, že vlastne to bábätko nemalo na výber, keďže sa jeho mama rozhodla tak, ako sa rozhodla. A tu aspoň je vidieť, že nie všetko je úplne tak v hlave, ako si naplánujete. Ona si podľa mňa do poslednej chvíle myslela, že sa to zvládne, lebo je tak nastavená,” povedala na adresu matky, ktorá na vlastnú žiadosť opustila nemocnicu, navyše s klamstvom, že zájde do inej. 

Známu Slovenku zasiahla smrť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram KK)

Pri tejto téme sa samozrejme nevyhla ani túžbe žien rodiť doma namiesto klasickej pôrodnice. „Som absolútne proti domácim pôrodom. Nech má na to akýkoľvek názor, kto chce, toto... Prečo si ľudia ohrozujú deti a seba? A mám známe, ktoré boli kúsok od toho a ľutujú to,” naznačila komplikácie, ktoré sa pri domácich pôrodoch objavili aj v jej okolí. 

Viac o téme: Kristína Krajčírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu