Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smutný osud závislej českej hviezdy (33): Museli mu AMPUTOVAŤ NOHU!

Vít Starý bol úspešným českým spevákom, no doplatil na svoju závislosť. Zobraziť galériu (3)
Vít Starý bol úspešným českým spevákom, no doplatil na svoju závislosť. (Zdroj: FTV Prima)

PRAHA - Pred tromi rokmi sme na Topkách zverejnili hrôzostrašné fotky, ktoré v tom čase obleteli české médiá. Vtedy len 30-ročný spevák zo skupiny Mandrage Vít Starý (33) bojoval s ťažkou drogovou závislosťou, čo sa podpísalo nielen pod jeho výzor... Aktuálne je jasné, že aj pod zdravie. Spevákovi bola totiž diagnostikovaná silná cukrovka, kvôli ktorej mu teraz amputovali nohu!

Pre mnohých ľudí môže byť náročné vyrovnať sa so "slávou" a veľkým záujmom verejnosti. Najmä, ak ide o introvertného človeka. To sa zrejme stalo osudným aj mladému českému spevákovi Vítovi Starému zo skupiny Mandrage. Pred tromi rokmi sme na Topkách písali o hrôzostrašných fotkách, ktoré vtedy obleteli české médiá. 

Vít na nich vyzeral strhane, vychudnuto, zuby mal pokazené... Mnohí si vtedy urobili jasný obraz o tom, čo sa s ním deje. Neskôr to už ani sám netajil. Kvôli ťažkej závislosti od pervitínu nakoniec prišiel aj o prácu, kapela Mandrage musela kvôli jeho indispozícii náhle rušiť koncerty a nakoniec sa úplne rozpadla... 

Vtedy sa Vít rozhodol so svojimi démonmi začať bojovať a nastúpil do liečebne pre drogovo závislých a so striedavými úspechmi sa mu darilo vrátiť do života. Vtedy sa však ozvali ďalšie následky jeho ťažkej závislosti - lekári mu diagnostikovali silnú cukrovku. 

„Víťa má bohužiaľ zanedbaný diabetes. Teraz už k doktorom chodí, ale roky na to kašľal. A kvôli komplikáciám s ním bohužiaľ musel skončiť v práci. Chodí chudák o paličke, hrozí mu aj invalidný vozík,“ prezradil eXtra.cz ešte začiatkom roka Starého kamarát. A bohužiaľ, naplnil sa ten najhorší možný scenár. 

Smutný osud závislej českej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FTV Prima)

Akákoľvek snaha lekárov bola totiž márna a rozvíjajúci sa diabetes sa nepodarilo zastaviť. Odborníci preto museli siahnuť po radikálnejšom chirurgickom riešení. „Víťovi museli amputovať časť nohy. Je silný diabetik a už to nešlo inak,“ povedal českej Sedmičke dobre informovaný zdroj z okolia speváka. Aktuálny stav však vôbec nepomáha jeho psychike a liečeniu zo závislosti. 

„Celá tá záležitosť je veľmi citlivá. Víťa to nenesie dobre,“ povedal eXtra.cz zdroj. Mnohí sa preto obávajú, nech amputácia nie je impulzom k tomu, aby rezignoval na život a podľahol depresiám. „Víťa je z tej amputácie úplne hotový,“ dodal ďalší zdroj. Tak snáď túto situáciu zoberie ako tvrdé ponaučenie, aby sa k svojmu telu a zdraviu začal správať zodpovednejšie. 

Smutný osud závislej českej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FTV Prima)

Viac o téme: MandrageVít Starý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu