Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Modelingový expert Saša Jány nehľadá krásu: TOTO sú nové kritériá vo svete modelingu!

Modelingový expert Saša Jány Zobraziť galériu (5)
Modelingový expert Saša Jány (Zdroj: Ján Zemiar)

PRAHA - Azda nikto na Slovensku a v Čechách sa v modelingu nevyzná viac ako módny expert Saša Jány (50). Vo svete krásnych žien a mužov sa pohybuje už vyše 30 rokov a dokázal naštartovať kariéru nejednej topmodelke. Na celosvetovom finále tohtoročného Elite Model Look nemohol teda chýbať. Je skutočne odborníkom a nás zaujímalo, podľa čoho vyberal tých našich finalistov. Ak si myslíte, že ide len o krásu, budete prekvapení, aké sú nové kritériá.

Rozhovor so Sašom Jánym (Zdroj: Ján Zemiar)

Nedávno sme sa stretli so zakladateľom slovenskej a českej pobočky modelingovej agentúry Elite práve na svetovom finále Elite Model Look, ktoré sa opäť po 15-tich rokoch konalo v Prahe. Samotný Saša Jány bol rád, že už celý ten cirkus okolo príprav má za sebou a bol nadšený z toho, že sa im podarilo finálový večer zorganizovať práve v Prahe, aj keď – ako sám podotkol, súperili s veľkými metropolami, ako sú Miláno, New York a Dauhá.

Modelingový expert Saša Jány
Zobraziť galériu (5)
Modelingový expert Saša Jány  (Zdroj: Ján Zemiar)

Na vlastné oči sme sa presvedčili, že už dávno vo svete modelingu neplatí to, čo kedysi, že ide predovšetkým len o krásu. V dnešnej dobe sa modelkou a modelom môže stať v podstate ktokoľvek, ak spĺňa určité predpoklady, avšak ani samotná dokonalá tvárička mu nezaručí úspech.

Nás preto zaujímalo, aké sú kritériá a podľa akého meradla sa v dnešných časoch meria krása. Odpoveď od Sašu nás v prvotnom pocite len utvrdila. „Musím povedať, že dnes už to naozaj nie je o tom, ako kto vyzerá, lebo všetci tí adepti, ktorí sa dostanú do Schwarzkopf Elite Model Look, sú krásni, ale musí tam byť také niečo navyše, také vyžarovanie, faktor X. Ani to nemusí byť extrovertná osobnosť, čo ich odlíši od toho zbytku davu. A to títo naši víťazi spĺňali, aj keď možno niektorí z nich sú viacej možno introverti ako extroverti,“ prezradil v rozhovore šéf modelingovej agentúry pre Topky.sk.

Modelingový expert Saša Jány
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Je teda zrejmé že primárna krása ide bokom a dnes už z módneho sveta ustupuje do úzadia. Ani tzv. genetická lotéria nezaručí budúcim mladým, vysokým a štíhlym modelkám či modelom raketovú kariéru. Dôležitá je predovšetkým celková osobnosť.

Ak však rozmýšľate stať sa budúcou modelkou alebo modelom a ešte ste sa neodhodlali, určite si pozrite rozhovor vyššie, kde môžete získať cenné rady priamo od modelingového experta Sašu Jányho.

Viac o téme: Elite Model LookSaša Jány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu