Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ukrajinská víťazka Hlasu Česko Slovenska: S Rusmi sme bratia... Nevyvolávajte NENÁVISŤ!

Ivanna Bagová Zobraziť galériu (3)
Ivanna Bagová (Zdroj: Instagram IB)

TOPOĽČANY - V roku 2012 vyhrala šou Hlas Česko Slovenska Ivanna Bagová, ktorá pochádza z Ukrajiny. Je teda pochopiteľné, že sa vyjadrila aj k aktuálnemu vojenskému konfliktu. Mrzia ju však nenávistné komentáre voči bežným Rusom.

Ivanny Bagovej sa ruská invázia dosť dotýka. Nielen čisto ľudsky, ale priamo ako niekoho, kto z Ukrajiny pochádza. „Veľmi ma bolí to, čo sa deje na Ukrajine,” napísala na Facebook s tým, že práve tam sa narodila, vyrástla, prežila svoje detstvo.

Ukrajinská víťazka Hlasu Česko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facbook I.B.)

Ivanna zásadne odmietla vojnu, ale zároveň sa postavila aj proti vlne nenávisti, ktorá sa spustila na adresu ruského ľudu. V Rusku má totiž tiež rodinu a kamarátov a vie, že mnohí tam demonštrujú proti vojne a sú za svoje činy vystavení násilnostiam a zatknutiam. 

„Nemôžem čítať tie nenávistné statusy voči Rusom. Milujem ukrajinský, ale aj ruský jazyk. Sme bratia a sestry a tak to vždy aj zostane, keďže naši ľudia sú aj tam,” vyhlásila speváčka. Ako dodala, bežní Rusi im gratulovali k zvoleniu prezidenta Zelenského a priali im len to najlepšie. 

Problém vidí vo vedení krajiny. „Takzvané "elity", ktoré krvavo bojujú, by si to mali vyriešiť inak, než len vojnou a neničiť životy nevinným ľuďom a u ostatných nevyvolávať len viac a viac nenávisti. Nenávisť voči čomukoľvek alebo komukoľvek je veľmi zlá vec. Pretože zlo prináša len ďalšie zlo,” poznamenala Ivanna. Zároveň vyzvala všetkých, ktorí šíria takúto nenávisť, aby si ju vymazali z priateľov. „Prajem všetkým nám, aby čo najskôr zavládol mier a všetko sa vrátilo naspäť do normálnu,” uviedla na záver vo svojom statuse. 

Ukrajinská víťazka Hlasu Česko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Vlado Benko)

Viac o téme: Ivanna Bagová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu