Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Veľký ŠKRT od Ministerstva kultúry SR: Reakcia na VOJNU na Ukrajine... ŽIADNE ruské podujatia!

Kvôli vojne na Ukrajine sa rušia všetky ruské podujatia na Slovensku. Zobraziť galériu (3)
Kvôli vojne na Ukrajine sa rušia všetky ruské podujatia na Slovensku. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Situácia u našich východných susedov ovplyvní aj kultúru na Slovensku. Ministerstvo kultúry SR rozhodlo o okamžitom zrušení aktuálnych i plánovaných spoluprác svojich zriaďovaných organizácií s ruskými inštitúciami. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Viciaňová.

Organizácie ministerstva kultúry, ktoré majú naplánované podujatia s ruskými inštitúciami, napríklad vo forme konferencií, výstav či iných, budú podľa jej slov zrušené. Rezort chce aj takto reagovať na bezprecedentný útok Ruskej federácie na nášho suseda.

"Od pondelkového (28. 2.) rána na ministerstve kultúry preverujeme, ktoré organizácie v pôsobnosti nášho rezortu majú aktívne alebo plánované projekty v spolupráci s ruskými inštitúciami. V krátkom čase vydám oficiálny ministerský príkaz na ukončenie takýchto spoluprác s okamžitou platnosťou," uviedla ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO).

Rezort zároveň informoval, že sa stretol aj so zástupcami múzejnej obce v súvislosti s plánovanou pomocou Slovenska pre ukrajinské múzeá a galérie. Dohodnúť sa mali na ďalších formách pomoci, o ktorých budú informovať v najbližších dňoch.

Viac o téme: Ministerstvo kultúry SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu