Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vojna v Ukrajine NIČÍ aj naše DETI: Keď prišla do škôlky, tak…ZDRVUJÚCE slová Nely Pociskovej!

Nela Pocisková so synčekom Hektorom Zobraziť galériu (7)
Nela Pocisková so synčekom Hektorom (Zdroj: Instagram N.P.)

BRATISLAVA - Situácia na Ukrajine zasiahla celý svet. Vojna, ktorú rozpútala ruská armáda na čele s prezidentom Vladimírom Putinom, momentálne ovplyvňuje každého z nás. Problém, vnútorne sa vysporiadať s touto ťažkou situáciou, však nemajú iba dospelí. Hoci to mnohí z nás sami zvládajú ťažko, chaos a rozbúrené emócie ovládajú aj hlavičky našich najmenších...

Na sociálnych sieťach sa ozvalo už niekoľko známych rodičov, na ktorých ich deti "zaútočili" nečakanými poznámkami a otázkami ohľadom situácie na Ukrajine. V dnešnej dobe totiž človek len ťažko "ujde" pred informáciami, aj keby veľmi chcel, pretože sa na nás valila z každej strany. No a či už sa nám to páči alebo nie, mnohé z nich zachytili aj tí najmenší. 

Vojna v Ukrajine NIČÍ
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram N.P.)

Svoje o tom vie aj Nela Pocisková, ktorú jej synček Hektor doslova šokoval svojím vyjadrením. „Dnes ráno sme prišli do škôlky. Deti majú na poličke vystavené lietadlá a lode, ktoré za posledné dni vyrobili. 5-ročný Hektor mi povedal: Maminka, už vyrobíme iba tanky... Aby sme vás mohli chrániť ako vojaci," napísala v príspevku na svojom Instagrame dvojnásobná mamička Pocisková. 

„Sedím doma, čítam tie správy a tečú mi slzy," dodala umelkyňa. Téme, ako sa rozprávať s deťmi o vojne, sa aktuálne venovali aj influenceri Kristína Tormová a Michal Sabo. Práve on viedol diskusiu s detskou psychologičkou Petrou Arsan Šimkovou, ktorú má uloženú na svojom instagramovom profile, no vybral z nej 10 kľúčových prvkov, ktoré si môžete prečítať v príspevku nižšie. 

Ako sme spomínali vyššie, k tejto téme sa vyjadrovala i herečka a spisovateľka Kristína Tormová, ktorá sa na svojom profile aktívne venuje pomoci ukrajinským občanom. Podporila aj myšlienku Štátneho pedagogického ústavu, ktorý taktiež spoločne s psychológom a pedagogičkami usporiadal webinár pre rodičov o tom, ako o tejto vážnej téme diskutovať s deťmi. 

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaNela Pocisková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu