Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čaputová o členstve Ukrajiny v EÚ: Je čas dať im perspektívu! Ukrajinci si zvolili európsky kurz už dávno

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa vyslovila za to, aby Európska únia poskytla perspektívu členstva Ukrajine, ktorej obyvatelia si zvolili európske smerovanie. Informujeme o tom na základe vyjadrenia prezidentky na sociálnej sieti.

"Slováci potvrdili svoju európsku voľbu v dlhom a náročnom prístupovom procese s Európskou úniou. Ukrajinci si už dávno zvolili svoj európsky kurz a my musíme konečne reagovať: nastal čas udeliť Ukrajine perspektívu členstva v EÚ," napísala Čaputová na Twitteri.

Ukrajina si zaslúži jasný symbol prijatia od Západu, tvrdí prezidentka Čaputová (Zdroj: TASR - František Iván)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu po telefonáte s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom na rovnakej platforme vyzval, aby sa v súčasnom "rozhodujúcom momente raz a navždy ukončila dlhoročná diskusia a rozhodlo o členstve Ukrajiny v EÚ".

Ukrajina potrebuje symbol od Západu, hlava štátu podporuje jej vstup do EÚ

Všetky obete na Ukrajine sú zodpovednosťou ruského prezidenta Vladimira Putina. Na hraničnom priechode v Ubli, kade na Slovensko prichádzajú vojnoví utečenci z Ukrajiny, to vyhlásila prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ocenila solidaritu Slovákov, ktorí im pomáhajú. Upozornila tiež, že Ukrajina potrebuje veľmi jasný symbol od západného spoločenstva a deklarovala podporu jej vstupu do Európskej únie.

Viac o téme: ČlenstvoRuskoZuzana ČaputováVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu