Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PIKOŠKY z natáčania Z pekla šťastie: Prepichnutá noha kopiou, krvavé ruky z pút aj… Bozkávanie krabice na tyči!

Pri natáčaní rozprávky núdza o pikošky nebola. Zobraziť galériu (6)
Pri natáčaní rozprávky núdza o pikošky nebola. (Zdroj: Digital Media Production)

PRAHA - Mali z pekla šťastie! Herečky Michaelu Kuklovú (53) a Sabinu Laurinovú (49) z rovnomennej rozprávky Zdeňka Trošku pri natáčaní poriadne potrápili rekvizity. Jedna z ich si prepichla nohu kopiou, no a tá druhá mala úplne zničené ruky z 25-kilových pút. Prečítajte si pikošky z výroby známej rozprávky!

Práve dnes televízia Markíza plánuje odvysielať rozprávku Z pekla šťastie. My sme si preto posvietili na zaujímavosti z natáčania tohto diela známeho českého režiséra Zdeňka Trošku. A o pikošky z výroby rozhodne núdza nie je. Najmä dve z herečiek, ktoré stvárnili hlavné postavy, budú na natáčanie dlho spomínať. 

Sabina Laurinová (v strede) si počas natáčania vytrpela najviac.
Zobraziť galériu (6)
Sabina Laurinová (v strede) si počas natáčania vytrpela najviac.  (Zdroj: Digital Media Production)

Hlavne Sabina Laurinová, ktorá stvárnila zlú princeznú Eufrozínu, si na pľaci poriadne vytrpela. „Kde som mohla, tam som si ublížila. Pri úteku zo sály som si prepichla nohu kopiou a musela som zájsť na tetanovku,“ spomína herečka. „V studenej pivnici som prechladla, pri vehementnom držaní sviece som si pricvikla nerv na chrbte a keď ma topili v rieke čerti, prehryzla som si od strachu ústa,“ prekvapuje.

„Mala som z pekla šťastie, že som to natáčanie prežila!“ uznáva princezná Eufrozína. Poriadne trápenie na pľaci však prežívala aj jej kolegyňa Michaela Kuklová, ktorá stvárnila dobrú Markýtku. Jej ruky boli samá modrina a odrenina. Podpísal sa na nich povraz, ktorým ich mala zviazané, keď ju král Brambas (Daniel Hůlka) na koni ťahal za sebou na šibenicu. 

Michaelu Kuklovú potrápili ťažké putá a povraz, ktorý mala priviazaný okolo rúk. Z natáčania si odniesla modriny a odreniny.
Zobraziť galériu (6)
Michaelu Kuklovú potrápili ťažké putá a povraz, ktorý mala priviazaný okolo rúk. Z natáčania si odniesla modriny a odreniny.  (Zdroj: Digital Media Production)

Táto scéna sa natáčala 3 dni. „Pre mňa to znamenalo, že som 3 dni nonstop plakala - len s asi 20-minútovými pauzami, kedy sa pripravoval ďalší záber,“ prekvapuje herečka. No nejedna slza jej stiekla aj pri scénach s extrémne ťažkými železnými putami na zápästiach. Vážili až 25 kíl. 

Zaujímavosťou tiež je, ako sa natáčali scény s drakom. Keď prišlo na natáčanie scény, kde Sabina Laurinová pobozká draka Bucifala, pusu v skutočnosti dávala zelenej krabici od topánok zavesenej na tyči. Drak bol neskôr postprodukčne dorobený v počítači. Jeho koža bola vytvorená zo zafarbeného palacinkového cesta. 

Poriadne vrásky na čele mal z natáčania aj samotný režisér počinu Zdeněk Troška. Rozprávku totiž pôvodne plánoval natáčať v drevenej replike nemeckého historického mesta, ktorú pri Prahe postavili rakúski filmári. Tesne pred natáčaním tam však niekto úmyselne založil požiar a kulisy v hodnote 10 miliónov korún (cca 400 tisíc eur) ľahli popolom. 

Drak bol dorábaný do filmu postprodukčne. Keď mu Sabina Laurinová dávala pusu, v skutočnosti bozkávala krabicu od topánok na palici.
Zobraziť galériu (6)
Drak bol dorábaný do filmu postprodukčne. Keď mu Sabina Laurinová dávala pusu, v skutočnosti bozkávala krabicu od topánok na palici.  (Zdroj: Digital Media Production)

Viac o téme: Sabina LaurinováMichaela KuklováZ pekla šťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu