Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hudobná scéna v šoku: SMRŤ mladého speváka!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Odišiel príliš skoro! Fanúšikovia skupín Rybičky 48, Divokej Bill či Medvěd 009 a mnohí českí hudobníci i speváci sú v slzách. Zasiahla ich totiž smrť speváka a gitaristu menom Honza Štrup, ktorý zomrel vo veku 39 rokov.

Smutnú správu oznámil svetu Kuba Ryba z formácie Rybičky 48. „Pred chvíľou som sa dozvedel, že odišiel Honza Štrup... Nebudem sa rozpisovať o tom, ako sme sa poznali, čo sme spolu zažili a čo sa stalo, že sme sa posledných X rokov spolu nebavili... Na to príde čas, keď budem písať pamäti. Honza tam bude mať nezabudnuteľné miesto. Pred pár rokmi som ho mal ako brata a spoluhráča. On ma naučil, ako žúruje rocková hviezda,” uviedol na Facebooku známy hudobník a skladateľ. 

FOTO: Smrť mladého umelca zasiahla aj formáciu Divokej Bill. 

O príčine smrti mladého umelca sa zatiaľ nehovorí. Jeden z jeho priateľov však naznačil, že prechádzal náročným obdobím. „Odišiel snílek, rojko a dôverčivý človek. V poslednej dobe ale niekedy smutný a životom dosť unavený. Hľadal šancu, ako sa dostať z problémov von. Bol to pre mňa človek, u ktorého stálo za to podať mu pomocnú ruku,” uviedol istý Martin, ktorý Honzovi pomohol zamestnať sa. „Keď v pondelok neprišiel na poradu, cítil som divné chvenie. Po mnohých neúspešných telefonátoch som sa spojil s jeho maminkou, ktorá mala o neho tiež veľký strach,” dodal. Ako sa napokon ukázalo, ich obavy boli opodstatnené...  

Hudobná scéna v šoku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na bývalého kolegu a kamaráta spomínajú aj umelci z formácie Medvěd 009, ktorí sa s ním lúčia aj skladbou Pozdravuj, na ktorej vzniku sa Honza tiež podieľal. 

VIDEO: Pieseň Pozdravuj od formácie Medvěd 009. 

Viac o téme: Honza Štrup
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu