Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Český spevák SA OBESIL: Kedysi dedil a teraz... Dlhy v státisícoch!

Jan Štrup Zobraziť galériu (5)
Jan Štrup (Zdroj: Instagram JŠ)

PRAHA - Sú známe ďalšie okolnosti! Český hudobník Jan Štrup (†39) koncom júna spáchal samovraždu. Dnes už je známe, že sa rozhodol obesiť sa. A to údajne pre veľké dlhy.

Jan Štrup, bývalý člen kapiel Rybičky 48, Divokej Bill či Medvěd 009, spáchal samovraždu 26. júna. To bola sobota. A až v pondelok ho našla jeho mama, ktorá sa s ním po telefonáte synovho zamestnávateľa márne pokúšala tiež spojiť. 

Český spevák SA OBESIL:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dnes už vieme, ako sa Honza rozhodol z tohto sveta odísť. „Dlho sa nikomu neozýval, a tak ho jeho maminka objavila obeseného v jeho byte. Už dlho na tom nebol psychicky dobre,” povedal pre Aha! jeden z jeho kolegov. 

Spevák a gitarista sa zrejme na svoj čin nejaký čas chystal. V poslednom období totiž obvolal viacerých kamarátov a pozýval ich na stretnutie, čo u neho vraj nebolo príliš obvyklé. Štrupa aj po rokoch trápil vyhadzov z kapely Rybičky 48, no dôvodom jeho otrasného činu boli pravdepodobne existenčné problémy. 

Český spevák SA OBESIL:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram JŠ)

Ako zistil denník Aha! Jan kedysi zdedil dom aj nejaké peniaze, lenže evidentne nemyslel na budúcnosť. „Hovorilo sa, že išlo o milióny. On to ale všetko prežúroval, takže mu nakoniec zostali ohromné dlhy,” prezradil zdroj z hudobnej brandže. Podľa evidencie exekúcií činil jeho dlh 687 220 českých korún (cca 26 700 eur). 

Viac o téme: Jan Štrup
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu