Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Maliarka zrekonštruovala portrét Alžbety I.: ŠOK… Veď vyzerá ako právnička zo Súdnej siene!

Alžbeta I. vyzerá na zrekonštruovanej maľbe ako herečka Petra Palevičová zo Súdnej siene. Zobraziť galériu (7)
Alžbeta I. vyzerá na zrekonštruovanej maľbe ako herečka Petra Palevičová zo Súdnej siene. (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Mnohých slávnych panovníkov poznáme len z historických portrétov. Práve tie si zobrala do parády istá grafička, ktorá ich zrekonštruovala do podoby, ako by slávne postavy z histórie vyzerali dnes. Pri pohľade na Alžbetu I. však prichádza šok... Veď vyzerá ako známa právnička zo Súdnej siene!

Fotoaparáty kedysi neexistovali a jediný spôsob, ako niečo zvečniť, boli maľby. Mnohé významné osobnosti z histórie tak máme možnosť poznať len vďaka takýmto portrétom. Niektoré sa vydarili viac, iné menej - či sa verne podobajú skutočnosti, však dnes už nezistíme. 

Istá grafička, ktorá sa predstavuje ako Becca, si však na Instagrame založila profil, kde zverejňuje svoje rekonštrukcie známych portrétov. Historickým osobnostiam dodáva súčasný look. A mnohé razom vyzerajú úplne inak a často oveľa lepšie, ako na záberoch z čias dávno minulých. 

Petra Palevičová sa nápadne podobá na zrekonštruovanú podobu Alžbety I.
Zobraziť galériu (7)
Petra Palevičová sa nápadne podobá na zrekonštruovanú podobu Alžbety I.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Do parády si zobrala aj portrét kráľovnej Alžbety I., ktorá žila v rokoch 1558 až 1603. Ryšavovlasej panovníčke namiesto dobových šiat nahodila rolák, vlasom dodala šmrnc a neexistujúce obočie či riasy dokreslila. A potom prišiel šok - Slováci totiž v novej podobe Alžbety I. spoznali tvár známu z obrazoviek. 

Vynovená kráľovná Anglicka a Írska totiž vyzerá úplne ako herečka Petra Palevičová. „Alžbeta I. vyzerá ako právnička zo Súdnej siene,“ všimla si jedna Slovenka. A my myslíme, že má úplnú pravdu. Oslovili sme teda v tejto súvislosti samotnú Petru, nech nám povie, čo na svoju podobu so slávnou panovníčkou hovorí. 

„Nevedela som o tom, ja seba až tak nevnímam, vidím tam možno podobu vo farbe vlasov,“ povedala nám Palevičová. „Ale možno o niekoľko rokov tak budem vyzerať. Ťažko sa mi hodnotí, lebo tá osoba je staršia,“ dodala Petra. A čo poviete vy? Vy jej podobu s Alžbetou I. vidíte?

 

Viac o téme: Alžbeta I.Petra Palevičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu