Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Posledné chvíle Hany Hegerovej (†89): Vážila len 45 kíl... Toto zapríčinilo jej smrť!

Hana Hegerová Zobraziť galériu (3)
Hana Hegerová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Legendárna Hana Hegerová odišla z tohto sveta v utorok 23. marca. V nemocnici bola hospitalizovaná po zlomenine bedrového kĺbu, a práve to sa jej stalo osudným. Navyše pred smrťou odmietala jesť a vážila len 45 kíl.

Hanu Hegerovú pred smrťou sužovali zdravotné problémy. Navyše tu bola pandémia koronavírusu... Dlhodobo sa nemohla pohybovať a nevychádzala zo svojho bytu. Ako pre Blesk uviedol aj zdroj z nemocnice, podpísalo sa to na jej výzore: „Strácala sa pred očami.” Podľa zistení českého denníka vážila speváčka iba 45 kíl. 

Posledné chvíle Hany Hegerovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Galéria: Hana Hegerová

„To zlomené bedro bolo strašná smola,” skonštatoval profesor Petr Neužil, primár kardiológie, ktorý sa o Hegerovú staral niekoľko rokov. Práve táto zlomenina sa nepekne zahrala s jej celkovým zdravotným stavom a rozhádzala jej metabolizmus natoľko, že musela dvakrát podstúpiť dialýzu, pričom dovtedy mala obličky zdravé. 

Aj spomínaný lekár pripisuje smrť legendárnej umelkyne práve zlomenine, ktorá ju dostala do nemocnice. „Pani Hegerová zomrela v dôsledku zranenia bedra. Metabolicky to nezvládla, bola už veľmi krehká. Odišla s eleganciou ako dáma,” povedal Neužil. 

Hana Hegerová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Hana Hegerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu