Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováček a Větrovec dostali na pohrebe Karla Gotta (†80) stopku: Zákaz od cirkvi, nepomohla ani Ivana!

Felix Slováček a Pavel Větrovec dostali od cirkvi zákaz. Zobraziť galériu (5)
Felix Slováček a Pavel Větrovec dostali od cirkvi zákaz. (Zdroj: Ján Zemiar, youtube.com foto, archív topky.sk)

PRAHA - Česká verejnosť sa už od rána lúči s Karlom Gottom. Zajtra bude veľkolepá rozlúčka pokračovať zádušnou omšou a pohrebom pre rodinu a blízkych. Zaskočení však zostali maestrovi kolegovia Felix Slováček (76) a Pavel Větrovec (70). Na omši dostali stopku.

Po tom, ako sa rozhodlo, že sa za zosnulého Karla Gotta bude slúžiť na Pražskom hrade zádušná omša, ihneď dali jeho priatelia dohromady niektoré z jeho piesní, aby si tým uctili jeho pamiatku počas omše. Zostali však poriadne zaskočení. Cirkev totiž pripravený zostrih piesní zatrhla, hoci vybrané skladby podľa pianistu Větrovca neboli hanlivé či nijako nepoškodzovali meno cirkvi.


MIMORIADNY ONLINE Posledná rozlúčka s Karlom Gottom (†80): Všetci fanúšikovia sa k truhle nedostanú... Vytvorili ďalšie pietne miesto!


Nepomohla ani snaha vdovy po spevákovi, Ivany Gottovej (43), ktorá sa za pánov prihovorila priamo na arcibiskupstve. „Potom mi ale povedala, že znovu volala na arcibiskupstvo a že program v katedrále podlieha prísnym liturgickým zákonom, a že je jej to veľmi ľúto," prezradil denníku Aha! pianista, ktorý je spolu s kamarátom Slováčkom zo vzniknutej situácie sklamaný.

Karlovi Gottovi počas omše zaspieva aj Lucie Bílá.
Zobraziť galériu (5)
Karlovi Gottovi počas omše zaspieva aj Lucie Bílá.  (Zdroj: TASR/Vladimír Benko)

Nakoniec sa ale páni vynašli a pripravené piesne, ktoré si Karel Gott pred smrťou sám vybral a spísal ich zoznam, momentálne znejú na Žofíne, kam sa dnes už zbehli desaťtisíce fanúšikov, aby sa legendárnemu spevákovi naposledy poklonili.

Na Žofíne začala ráno posledná rozlúčka s Karlom Gottom.
Zobraziť galériu (5)
Na Žofíne začala ráno posledná rozlúčka s Karlom Gottom.  (Zdroj: Topky.sk)

Zádušná omša však nezostane bez maestrovej obľúbenej hudby. Okrem biblických piesní v katedrále zaspievajú Eva Urbanová (58) a Štefan Margita (63) skladbu Panis Angelicus a svojím hlasom rozozvučí chrám Lucie Bílá (53) a jej Ave Maria.

Viac o téme: Karel GottFelix Slováček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu