Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odsúdený český futbalista: Tvrdé pravidlá v base!

Slávny český futbalista Tomáš Řepka nastúpil na výkon trestu. Zobraziť galériu (10)
Slávny český futbalista Tomáš Řepka nastúpil na výkon trestu. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Slávny futbalista Sparty Praha Tomáš Řepka (45) len pred pár dňami nastúpil na výkon trestu v pražskej väznici . Tam si odpyká svoj 2,5-ročný trest za finančný podvod, ale aj za falošné porno inzeráty, ktoré zverejnil v mene svojej ex manželky. Za mrežami ho čakajú okrem spoluväzňov aj tvrdé pravidlá.

V utorok prešiel Tomáš Řepka väzenskou bránou len s neveľkou športovou taškou. V nej mal zbalené veci, ktoré mu budú za múrmi ruzynskej väznice slúžiť. Povoleného však nie je veľa a o tom, čo si jeden z najslávnejších českých futbalistov mohol vziať so sebou, rozhodli prísne pravidlá, ktoré sú uvedené vo väzenskej príručke.

Odsúdený český futbalista: Tvrdé
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: www.vscr.cz)

Tá na úvod varuje, že nevziať si so sebou vôbec nič môže nováčikovi poriadne skomplikovať prvé týždne pobytu. Obsah tašky, samozrejme, ihneď po nástupe kontroluje stráž a nekompromisne ho pretriedi. Medzi predmetmi, ktoré sú podľa pravidiel zakázané, sú samozrejme alkohol a drogy, ale aj tlakové nádoby, spreje, ihly či sklenené nádoby. Obmedzenia platia dokonca aj v prípade textílií. Na svoj "civilný" uterák teda môže Řepka zabudnúť. Na tričkách nesmú byť s výnimkou loga žiadne iné nápisy a zakázané sú aj gombíky.

Tomáš Řepka čelí zasa
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Instagram T.Ř.)

Naopak, podľa odporúčaní by si mal futbalista priniesť čo najviac cigariet, kávy, čokolády či poštových známok, ktoré za väzenskými múrmi slúžia ako platidlo. Nevyhnutnosťou je aj visiaca zámka na skrinku, papuče a hygienické potreby. Tie však musia byť v priesvitných obaloch, aby bolo viditeľné, či sa v nich neukrýva niečo zakázané. Knihy, karty a dokonca aj pingpongové rakety a lopty sú povolené. Řepka si tiež môže priniesť prehrávač, pokiaľ splní parametre udané v pravidlách. Zakázaný má však mobil, tablet aj notebook.

Odsúdený český futbalista: Tvrdé
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: www.vscr.cz)

Škandalózny Řepka si teda bude musieť zvyknúť na drsné pravidlá a obmedzenia a vymyslieť, ako 'zabiť' čas v cele. Ak sa však bude správať vzorne, o odpustenie zvyšku trestu bude môcť požiadať už budúci rok.

Viac o téme: Tomáš Řepka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu