Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spoveď českého futbalistu o pobyte v base: TOTO bolo najhoršie!

Tomáš Řepka Zobraziť galériu (3)
Tomáš Řepka (Zdroj: Instagram T.Ř.)

PRAHA - nie je žiadnym tajomstvom, že futbalista Tomáš Řepka má za sebou pobyt vo väzení. Napriek tomu, že pôvodný trest vo výške dva a pol roka sa mu skrátil na sedem mesiacov, išlo o zážitok, ktorý sa na ňom podpísal. A rozhodol sa o pobyte v base napísať dokonca knihu.

Tomáš Řepka sa dostal do väzenia za to, že na exmanželku ušil pornoškandál. Zverejnil jej fotografie na stránkach, kde pod jej menom figurovali erotické inzeráty s jej skutočným telefónnym číslom. Trest mu bol vymeraný na dva a pol roka, nakoniec po započítaní verejnoprospešných prác mohol požiadať o prepustenie už po 7 mesiacoch. 

Zážitok bol ale tak silný, že sa rozhodol o tejto skúsenosti napísať knihu. Portál extra.cz teraz zverejnil ukážku, kde Řepka popisuje nástup do väzenia. A je naozaj psychicky náročné, keď sa z ľudskej bytosti zrazu stane iba číslo... 

„Zazvoním vo väzení a o pár sekúnd sa otvoria dvere. Vojdem a ozve sa rana, ako sa zabuchli. Strašná rana. Za sebou počujem výkriky štábov a cvakanie fotoaparátov. Zrazu všetko stíchne. Svet sa zmenšil. Stojím v kocke, kde je ticho hlasnejšie ako rev vonku,” opisuje emotívne prvé chvíle za mrežami v knihe Denník z dna. 

Tomáš Řepka s partnerkou Kateřinou Kristelovou
Zobraziť galériu (3)
Tomáš Řepka s partnerkou Kateřinou Kristelovou  (Zdroj: profiemdia.sk)

Nasledovala registrácia. „Prebieha moja identifikácia, röntgen a stávam sa číslom S8ZUS6. Oficiálny príjem. Stávam sa väzňom. odovzdávam civil a nafasujem tepláky, papuče a posteľnú bielizeň. Policajti sa na mňa so záujmom pozerajú. Pri páse pištoľ. V tvári nedôveru,” napísal Řepka s tým, že si v tej chvíli začal uvedomovať jednu vec. 

„Začínam chápať, čo sa mi tí, ktorí toto zažili, snažili povedať. Prijímač je najhorší. Neviete, čo vás čaká, ani za minútu, nieto za hodinu. Prestali ste byť pánom svojho času. Váš život do najmenších detailov riadi niekto iný,” vyznal sa z pocitov bezmocnosti. Nezáleží totiž na tom, či ste smädný, či si potrebujete odskočiť... „Že sa vám robí zle pri predstave, čo bude ďalej a zaplavuje vás úzkosť? Strčte si to niekam. Tu vládne pevná ruka, identitu ste práve stratili,” dodal. Po tejto skúsenosti asi tisíckrát oľutoval, čo exmanželke nepremyslene vyviedol bez ohľadu na dôsledky nielen pre ňu, ale aj pre seba samého. 

Exmanželia Vlaďka Ebová a Tomáš Řepka
Zobraziť galériu (3)
Exmanželia Vlaďka Ebová a Tomáš Řepka  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Tomáš Řepka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu