Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nový džob Barbory Rakovskej: Od žrebovania čísel k... TOTO teraz robí!

Barbora Rakovská v novom projekte. Zobraziť galériu (6)
Barbora Rakovská v novom projekte. (Zdroj: Instagram BK)

BRATISLAVA – Moderátorku pozná verejnosť z éteru rádia Europa2 či z obrazoviek televízie JOJ, kde uvádza žrebovanie čísiel v lotérii. Barbora Krajčírová Rakovská má však aj nový projekt, v ktorom sa bude objavovať. Dostala totiž džob vo verejnoprávnej RTVS v relácii Folklorika.

Sympatická blondínka sa už dlho objavuje večer na televíznych obrazovkách a sprevádza divákov žrebovaním lotériovej hry. Tentoraz ju budú môcť ľudia vidieť opäť v moderátorskej polohe, no v relácii z celkom iného súdka. Za nový džob môže byť vďačná aj slovenskému režisérovi Marcelovi Děkanovskému, ktorý s projektom prišiel.

Marcel Děkanovský je držiteľom licencie TV Folklorika.
Zobraziť galériu (6)
Marcel Děkanovský je držiteľom licencie TV Folklorika.  (Zdroj: archív M.D.)

Práve on stál za vznikom TV Global, ktorá sa po predaji zmenila na JOJ, kde Barbora uvádza lotériu. Prišiel aj s nápadom na novú televíznu stanicu - TV Folklorika, ktorá vznikla pred niekoľkými mesiacmi, pričom je licencovaná v Srbsku a pôvodnú tvorbu vyrába vo Vojvodine. Vysielanie novej stanice je zamerané najmä na folklór, tradície a históriu našej krajiny.

"Našou ambíciou je dosiahnuť 1,5 milióna divákov na Slovensku do troch rokov a asi 90 percent Slovákov žijúcich vo Vojvodine do jedného roka," prezradil Děkanovský, ktorému sa podarilo na spolupráci dohodnúť aj s verejnoprávnou televíziou. Sledovať program Folkloriky budú môcť aj tí, ktorí k stanici nemajú prístup.

Post moderátorky bol ponúknutý Barbore Krajčírovej.
Zobraziť galériu (6)
Post moderátorky bol ponúknutý Barbore Krajčírovej.  (Zdroj: archív B.K.)

Spoločne sa tak dohodli na vytvorení magazínu Folklorika, ktorý bude vysielať RTVS a moderátorkou je blondínka Barbora Krajčírová. „Vo všeobecnosti milujem históriu a tradície. Keď mi niekto začne rozprávať o dobách minulých, ako sa žilo, pracovala, jedlo... Počúvam a ani nedýcham. Folklór je predsa naša história, našťastie stále aj súčasnosť a dúfam, že aj budúcnosť. Takže môj vzťah je nanajvýš pozitívny a želám si, aby sa nikdy nevytratil," tvrdí nadšene.

Barbora má k folklóru a histórii Slovenska pozitívny vzťah.
Zobraziť galériu (6)
Barbora má k folklóru a histórii Slovenska pozitívny vzťah.  (Zdroj: RTVS)

Prvú časť si diváci mohli na obrazovkách RTVS pozrieť už v pondelok 17. decembra. Relácia mapuje Slovákov, ktorí sú aj napriek modernej dobe verní našim ľudovým tradíciám. Tento program by sa mal pravdepodobne do roka začať vysielať aj v srbskej verejnoprávnej televízii pre Slovákov žijúcich práve v Srbsku.

Viac o téme: Barbora RakovskáMarcel Děkanovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu